GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

EC Rotterdam: spannende ontknoping in eerste deel

Dag twee van het EK Dressuur in Rotterdam is begonnen en ook het tweede gedeelte van de landenwedstrijd dressuur is weer van start gegaan. Al om 08:00 ging de eerste combinatie van start. Ook hebben sommig landen al hun ritten er al op zitten en is het afwachten wat de rest gaat doen.

De derde Deense teamruiter Daniel Bachmann Andersen moest vanochtend al om 08:40. Met Blue Hors Zack zette hij een sterke proef neer die werd beloond met 78.665%. Daarmee haalde hij het gemiddelde voor het Deense team flink omhoog. Vervolgens kwam de laatste teamamazone Cathrine Dufour aan start met haar routinier Atterupsgaards Cassidy. Dufour reed sterk door de stromende regen heen, maar kreeg te maken met twee grote storingen in het galopgedeelte, waaronder de serie om de pas. Haar score kwam totaal uit op 77.143%. Hiermee staat ze voorlopig vijfde in het individuele klassement en komt het Deens puntentotaal uit op 228.541 punten.

Cathrine Dufour in de stromende regen.

De derde Duitser was Sönke Rothenberger. met Cosmo. Opnieuw reed de jonge ruiter ijzersterk, al hoewel hij moest toegeven aan een foutje. Hiermee tikte hij net de 80% niet aan, maar mocht zich alsnog tevreden stellen met 79.084%, waarmee Duitsland op goudkoers gaat. Er moeten rare dingen gebeuren, wil dit niet meer lukken. Rothenberger staat individueel op een tweede plaats achter landgenote Dorothee Schneider.

Carl Hester reed als derde ruiter voor Groot-Brittannië naar binnen. Met Hawtins Delicato reed de ervaren man een rit waar je U tegen zegt. Met een ijzersterk draf en galopgedeelte zag hij een persoonlijk record van 78.323% op het scorebord verschijnen. Daarmee streeft het Britse team af op zilver.

Emmelie Scholtens en Desperado

Emmelie Scholtens reed voor Nederland als derde amazone binnen. Met haar zwarte Desperado scoorde ze 76.087%, wat tevens een persoonlijk record is voor deze combinatie. Haar proef was foutloos en kregen hoge cijfers voor onder andere de piaffes en passage en de uitgestrekte gangen, daar waar de hengst zo in uitblinkt.

De talentvolle Portugees João Miguel Torrao kreeg vandaag te maken met wat miscommunicaties. Na zijn grote succes in Hickstead, waren veel ogen op hem gericht. Het Portugese team is hier om de Olympische kwalificatie binnen te slepen, alleen ligt het allemaal dicht bij elkaar. Voor zowel Portugal als Ierland moeten de laatste ruiters nog aan start komen en is het zeker dat Denemarken de andere ticket in handen heeft.

De Grand Prix gaat ieder moment verder met het laatste gedeelte waarin de ontknoping plaatsvindt en we weten wie er met de medailles naar huis gaan.


Bron: GOMES Media

Foto’s: GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate