GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Sanne Voets prolongeert Europese titel

Tijdens het Europees Kampioenschap in Rotterdam is het Sanne Voets opnieuw gelukt om haar Europese titel te verdedigen in Grade IV. De succesvolle para-dressuuramazone noteerde een topscore van 76.659% met haar Demantur RS2 en staat daarmee een kleine 3% los van de Belgische Manon Claeys die het zilver won.

Sanne stelde haar Demantur netjes voor. Het algemene beeld zag er vriendelijk uit en Demantur liep met veel souplesse en afdruk door de baan heen. Alleen in de galopwisseling kreeg Voets te maken met een kleine miscommunicatie. Verder kende de proef geen fouten en was Sanne zichtbaar tevreden met haar optreden. Ook tijdens het EK in Göteborg (SWE), twee jaar geleden, won Voets ook al goud op dit individuele onderdeel. Vorig jaar was er goud op het Wereldkampioenschap in het Amerikaanse Tryon NC.

Het zilver was voor de Belgische Manon Claeys met haar 11-jarige San Dior. Claeys zette een score neer van 73.805%. Ook in Göteborg 2017 wist de amazone zilver te behalen op dit onderdeel.

Het brons was voor de Zweedse Louise Tzner Jakobsson met Zernard. Met haar 16-jarige Zweeds gefokte hengst zag ze een percentage van 72.902% op het scorebord verschijnen.

Het jurypanel bestond uit voorzitter Jeannette Wolfs (NED), Kjell Myhre (NOR), Katherine Lucheschi (ITA), Sarah Rodger (GBR) en Elke Ebert (GER). Straks gaat de individuele wedstrijd verder met Grade V waarin Frank Hosmar van start zal gaan. Eerder won Nicole den Dulk al brons in Grade II en Rixt van der Horst zilver in Grade III.


Bron: GOMES Media

Foto: Sanne Voets tijdens haar winnende rit | © 2019 Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate