GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

EC Rotterdam: Werth fenomenaal in Special

Op de late donderdagavond in het prachtige verlichtte Rotterdamse stadion werd Isabell Werth opnieuw Europees Kampioen in de Grand Prix Special. Met haar Bella Rose was ze net een maatje te groot voor haar landgenoot en concurrent Dorothee Schneider die het zilver won. De Deense Cathrine Dufour won met een extreem sterk optreden het brons.

Het was een avond waar iedereen op gehoopt had. Een avond met prachtige sport en fenomenale proeven waar het topscores regende. Zo reden een hoop ruiters naar persoonlijke records, waaronder Werth, Schneider en Dufour. Werth noteerde een topscore van 86.520%, terwijl Schneier met 85.456% de ring uitkwam. Twee juryleden zagen Schneider als de nieuwe Europees Kampioen, terwijl de andere vijf juryleden Werth op de eerste plaats hadden staan. Cathrine Dufour kreeg voor haar vlekkeloze optreden een topscore van 81.337%, waarbij alle juryleden, op een na, haar op een derde positie plaatsten.

De vierde plaats was voor de Duitse Jessica von Bredow-Werndl, die ondanks wat minuscule foutjes een score van 78.541% liet noteren. Een vijfde plaats was er voor de fenomenale rit van de Ierse Judy Reynolds. Een kippenvel proef die werd beloond met 78.252%, en tevens een PR voor de in Duitsland gevestigde amazone. De beste Nederlander was Edward Gal die met zijn Zonik een score van 77.994% kreeg en daarmee achtste werd.

Het volledige verslag met meer informatie volgt later.


Bron: GOMES Media

Foto: De top drie op het podium in de Special | © 2019 Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate