GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

EC Rotterdam: Isabell Werth opnieuw Europees Kampioen

Ze kwam, zag en overwon. De levende legende Isabell Werth won ook de individuele kür op muziek tijdens het Europees Kampioenschap in Rotterdam en mag zich na Göteborg opnieuw de Kampioen noemen na een fenomenale rit met haar Bella Rose. Met een score van 90.875% hield ze concurrent en landgenoot Dorothee Schneider nipt achter zich met 80.561% en Jessica von Bredow-Werndl maakte het Duitse podium compleet met brons.

Werth reed een foutloze proef met een waanzinnige laatste lijn waarin ze in een hand nog even een adembenemende piaffe-passage tour toonde, waarvoor ze ook alleen maar 10’en ontving. De hele proef was foutloos, alleen op de stap en op de uitgestrekte draf moest ze punten inleveren. Ook het publiek steunde Werth op de laatste lijn door uitbundig te klappen.

Dorothee Schneider won in de Special al zilver en maakte dat nu opnieuw waar. Met een minimaal verschil leef ze achter op Werth. Met haar Showtime FRH zette ze ook een absolute topproef neer en tikte ook voor de eerste keer de 90% aan. Schneider kreeg in het begin een kleine takt fout in de eerste piaffe, maar toonde verder een perfecte proef waarin er een hoop 10’en op haar protocol verscheen. De muziek past ook erg goed bij Showtime, waarbij ze bij het halthouden binnenkwam met de tekst ‘it’s showtime!’.

Jessica von Bredow-Werndl reed misschien wel een van de beste proeven van iedereen. Haar merrie Dalera BB scoorde hoge punten op de piaffe/passage en het foutloze galopgedeelte. De goedlachse amazone was dan ook zichtbaar geëmotioneerd na haar proef en wint hiermee voor het eerst een individuele medaille. Daarmee maakte zij het Duitse podium compleet. Alleen in Windsor 2009, bestond het individuele podium volledig uit een land, toen Nederland onverslaanbaar was.

In de Special was ze nog goed voor brons, maar viel vandaag net buiten het podium. Cathrine Dufour werd met haar Atterupsgaards Cassidy vierde met een prachtige solide proef. De harmonie tussen deze combinatie is onbeschrijfelijk. Met een percentage van 87.711% sloot ze dit EK af.

De vijfde plaats was voor Judy Reynolds. De Ierse beleeft een waar droom-EK en zette haar beste proef ooit neer. Nadat de Ieren al voor de eerste keer in de geschiedenis een Olympische teamticket wisten te bemachtigen, was er al een vijfde plaats in de Special. Nu in de kür deed ze dat opnieuw en verbeterde haar oude record met ruim 5%. Een absolute topproef waarin haar Vancouver K vrolijk danste op de Ierse klanken. Met een topscore van 85.589%, was dit het beste Ierse resultaat ooit op een Kampioenschap in de dressuur.

Edward Gal was met een zesde plaats de beste Nederlander. Hij reed voor de eerste keer zijn nieuwe kür en scoorde 84.271%. Ook Gal reed een foutloze proef waarin alleen iets aan te merken viel over de aanleuning van de Zack-nakomeling. Van de muziek kreeg je de kippenvel op je armen.

Hiermee is het EK Dressuur afgelopen en zijn de medaillewinnaars bekend. Iedereen kijkt nu reikhalzend uit naar de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio. Waarbij de volgende Europese Kampioenschappen in 2021 zullen plaatsvinden in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Zie het volledige resultaat hier. Een volledig fotoverslag volgt later.


Bron: GOMES Media

Foto: Het podium van de kür op muziek. | © 2019 GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate