GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Exloo aangewezen als Olympische kwalificatiewedstrijd voor Group F

De internationale wedstrijd in Exloo, dat van 24 tot en met 27 oktober plaatsvind, zal figureren als Olympische kwalificatiewedstrijd voor groep F. Dit zal tevens de laatste kwalificatiewedstrijd zijn waarin een Olympische teamticket uitgedeeld zal worden.

Totaal komen er 15 teams aan start tijdens de Olympische Spelen. Tot nu toe zijn er 14 landen die zich met een team gekwalificeerd hebben. Gastland Japan heeft zich automatisch gekwalificeerd. In Tryon kwalificeerden De Verenigde Staten, Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland, Zweden en Spanje zich. Ook Australië haalde daar voor Group G de teamkwalificatie binnen. Tijdens een andere Special Olympic Qualifier in Moskou, afgelopen juni, won Rusland al een ticket en hebben ook Brazilië en Canada zich gekwalificeerd via de Pan-American Games. Op het EK Dressuur in Rotterdam behaalden ook Denemarken, Ierland en Portugal de eis om een team aan start te brengen. En dus is voor Group F de laatste ticket over.

Group F is de groep voor Afrika en het Midden-Oosten. Dit is de groep met de meeste landen maar de minste ruiters. In Tryon was er al een mogelijkheid om een team te kwalificeren, maar er kwam geen enkel Afrikaans land aan start met een team. Daarom is Exloo nu aangewezen als Special Olympic Qualifier voor Group F.

Tanya Seymour & Ramoneur | © Koen Gomes

Eigenlijk is al bekend wie deze ticket mee mag nemen. Zuid-Afrika is het enige land dat meerdere ruiters heeft die een team kunnen vormen. Tanya Seymour, die als individuele al eerder deelnam aan de Spelen, en Gretha Ferreira hebben beide voor Zuid-Afrika al de Olympische 66% norm binnen. Andere combinaties die voor het team in aanmerking komen zijn Laurienne Dittmann, die nog een 66% score nodig heeft, en Nicole Smith. Als Zuid-Afrika inderdaad in Exloo de teamticket wint, is dit de eerste keer in de geschiedenis dat een Afrikaans land met een team aan start komt in de paardensport. De Marrokaans/Nederlandse Yessin Rahmouni nam als eerste Afrikaanse Dressuurruiter deel aan de Spelen van London 2012. In 2016 was het Seymour die als tweede Afrikaanse, maar wel als eerste Zuid-Afrikaans, deelnam aan het prestigieuze evenement.

Andere landen die in Exloo deel zullen nemen zijn de Palestijnen, Marokko en Iran. De Palestijnen heeft Christian Zimmermann en Diana Al Shaer, wat niet voldoende is voor een team. Ismail Jilaoui rijdt als individuele voor Marokko en Litta Soheila Sohi uit Iran is tevens een individuele amazone.

De kwalificatiewedstrijd zal als een ‘gewone’ CDI3* Grand Prix worden verreden. Verder heeft de organisatie van het CDI Exloo ook de CDIY, CDIJ, CDIU25 en CDICh-A op het programma staat. In de CDI3* is er ook een internationale Lichte Tour rubriek uitgeschreven. Het internationale jurypanel zal bestaan uit onder meer; president Janine van Twist, de Duitse Elke Ebert en Cornelia Hinsch, de Britse Isobel Wessels, de Belg Jacques van Daele, de Fransman Alban Tissot, de Filippijn Vittorio M. Barba en de Zweed Magnus Ringmark. Ringmark is volgend jaar ook een van de juryleden in Tokio.

Voor meer informatie over deze wedstrijd in Exloo, klik hier.


Bron: GOMES Media

Foto: Gretha Ferreira en Lertevangs Lavinia | ©️ Koen Gomes

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate