GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Apache is niet meer

Een van Nederlands beste paarden, Apache, is niet meer. De website van Emmelie Scholtens en Jeroen Witte laat weten dat de UB40-nakomeling is ingeslapen. Apache was met zijn amazone enorm succesvol op het hoogste niveau en zaten vorig jaar in het Nederlands WK team in Tryon en namen dit jaar nog deel aan de Wereldbeker finale in Göteborg.

De hengst zou hebben geleden aan ongeneeslijke hoefbevangenheid waardoor ze hebben besloten de hengst in te laten slapen. ‘Afgelopen weken hebben wij er alles aan gedaan om hem zo goed mogelijk te laten herstellen, echter had hij zo veel pijn en er was weinig tot geen hoop op herstel. Dit heeft ons doen besluiten hem uit zijn lijden te verlossen.’ Aldus Witte. Apache was in eigendom van Ad Valk en gefokt door de familie van der Koppel, die hem als veulen verkochten aan Valk.

Emmelie Scholtens vormde samen met Apache een absolute topcombinatie en scoorden meerdere malen boven de 75% in de Grand Prix en 80% in de kür op muziek op het internationale niveau. De knappe hengst was altijd een opvaller in de ring. Scholtens leidde de hengst van jongs af aan op tot aan het hoogste niveau. In 2018 waren ze in Tryon en dit jaar, waar ze nog een persoonlijk record noteerden, in Göteborg tijdens de Wereldbekerfinale. Hun laatste wedstrijd reden ze dit jaar in Geesteren. Uiteindelijk koos Scholtens toch voor Desperado voor het Nederlandse EK team.

Ook als dekhengst was Apache uitermate populair. Hij zette vele nakomelingen op de wereld die in zijn voetsporen treden.


Apache werd slechts 14 jaar oud.

Bron: Witte-Scholtens/GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate