GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Revanche voor Nicolas Wagner op CDI Waregem

De Luxemburgse Nicolas Wagner won vanmiddag de CDI3* Grand Prix tijdens het CDI Waregem in België. Met zijn Quarter Back Junior had hij flinke pech de afgelopen wedstrijden, waaronder eliminatie op het EK Dressuur in Rotterdam. Met een score van 73.935% liet hij de Duitse Marcus Hermes net achter zich.

Wagner kreeg hoge cijfers voor pirouettes en ontving zelfs een negen voor de wisselserie om de pas. Toch kreeg hij wel te maken met flink juryverschil. Terwijl de Deense Lone Dichmann hem ruim 76% gaf, gaf de Britse Jo Graham hem toch 6% lager. Andere scores schommelden tussen de 73% en 74%. Hermes zadelde zijn toppaard Abegglen FH, die uitblinkt in zijn piaffe- en passagewerk. De Duitse ruiter scoorde 73.543% en kwam daarmee gevaarlijk dichtbij Nicolas Wagner. Hij kreeg van de Zweed Lars Andersson dezelfde score als Wagner. Een derde plaats was er voor de Belgische Fanny Verliefden met Indoctro V/D Steenblok. Verliefden kreeg een score van 70.609%.

De beste Nederlandse in deze rubriek was Lynne Maas. Zij werd met haar expressieve Electra vijfde en kreeg een score van 69.870%. De rijzende combinatie Lucie Louws en haar Evito eindigden als zesde met 69.348%.

Geen tellende Olympische kwalificatiescore

De rubriek was goed gevuld met totaal 30 combinaties. Ook veel combinaties die richting de Olympische Spelen toewerken, gebruikten deze wedstrijd. Zo kwamen landen als de Palestijnen, Armenië, Georgië en India met hun ruiters naar de Belgische plaats. Waar velen waarschijnlijk niet bij hebben stilgestaan is dat deze rubriek enkel werd gejureerd door 4* juryleden en dus tellen de behaalde scores wel voor Olympische teamranking-punten, maar de scores tellen niet. Zo behaalde de Palestijnse ruiter Christian Zimmermann een score van 66%, wat een Olympische kwalificatiescore is, maar dus niet telt. De Olympische regelgeving schrijft voor dat er minimaal een 5* jurylid een minimale van 66% moet hebben gegeven, en die zaten niet in het jurypanel van vandaag. Datzelfde geldt voor Nicole Smith die met haar Chi La Rou voor de eerste keer de 66% barrière doorbrak. Ook haar score telt dus officieel niet voor Tokio.

Morgen staat de Grand Prix Special op het programma. Op zondag staat de Grand Prix Freestyle uitgeschreven.

Bekijk de volledige uitslag hier.


Bron: GOMES Media

Foto: Nicolas Wagner en Quater Back Junior | © 2019 GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate