GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Nederland op plek 2 en 3 in kür CDI Waregem

Tijdens de CDI3* Grand Prix Freestyle wisten vandaag twee Nederlanders in de top 3 te eindigen. Lucie Louws werd met haar talentvolle Evito tweede, terwijl Sander Marijnissen de derde plaats opeiste. De winst ging naar de Duitser Christoph Koschel met Ballentines 10, die hiermee zijn eerste overwinning met dit paard behaald op het hoogste niveau.

Koschel noteerde een score van 75.090% en werd door vier van de vijf juryleden op een eerste plek gezet. Zijn score schommelde tussen de 73% en de 78%. Alleen door het Noorse jurylid Kjell Myhre werd hij op een tweede plek gezet. Hij zag de winst naar Lucie Louws gaan, die tweede werd met een score van 73.780%. Louws is een rijzende combinatie die eerder dit jaar al haar opwachting maakte in het Nederlandse team in Hickstead. In de Grand Prix werd ze al zesde met de inmiddels 10-jarige Evito. Sander Marijnissen is er een aantal jaar tussenuit geweest, maar is met zijn Cool 2 Johnson weer helemaal terug op het hoogste niveau. Hij werd derde met een percentage van 70.445%, waarbij zijn percentages tussen de 69% en de 71% lagen.

De top vijf werd verder compleet gemaakt door de Japanner Kazuki Sado met Barolo, die vierde werd met 69.950%, en door Tom Heylen met Gucci H, die vijfde werd met 69.630%.

De andere Nederlandse in deze rubriek was Jonna Schelstraete met Cupido. Ook voor haar was het haar eerste internationale wedstrijd op het hoogste niveau sinds lange tijd. In de kür op muziek werd ze uiteindelijk zevende met 67.650%.

Grand Prix Special

Op vrijdag werd al de grand Prix Special verreden. Hier ging de winst naar de Duitser Marcus Hermes met Abbeglen FH. Hij reed een sterke rit waarbij hij vooral scoort op de sterke piaffe- en passage onderdelen. Met een totaal van 73.447% hield hij de concurrentie achter zich. De Belgische Fanny Verliefden werd namelijk tweede met Indoctro V/D Steenblok met 72.043%. Derde werd de Franse Camille Judet Cheret met Swing de Hus. De dochter van het Franse 5* jurylid Isabelle Judet, scoorde 71.830%. De winnaar van de Grand Prix op donderdag, Nicolas Wagner met Quarter Back Junior, werd dit maal vierde met 71.553%. De beste Nederlandse in deze rubriek was Lynne Maas met Electra. Zij werd zesde met 69.702%.


Bron: GOMES Media

Archieffoto: Sander Marijnissen met Cool 2 Johnson tijdens CDI Ermelo | © 2019 GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate