GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Zuid-Afrikaans team voor olympische kwalificatiewedstrijd bekend

Gaat het Zuid-Afrika voor de eerste keer in de geschiedenis lukken om een team te sturen naar de Olympische Spelen in de paardensport? Het kan zo maar gebeuren, want over minder dan een maand wordt de speciale Olympische kwalificatiewedstrijd in Exloo verreden waar zij zich kunnen kwalificeren.

Tijdens de CDI3* wedstrijd in Exloo dat van 24 tot en met 27 oktober wordt verreden, heeft de FEI Exloo als locatie aangewezen voor deze kwalificatiewedstrijd voor groep F. Groep F bestaat uit het Afrikaanse continent, inclusief Arabische landen. Dit is de groep met de meeste landen maar de minste ruiters. Zuid-Afrika is dan ook het enige land uit deze groep die een team kan maken, waardoor de teamticket voor Tokio zo goed als zeker is. Al moet het in Exloo nog wel bevestigd worden. De Zuid-Afrikaanse federatie heeft daarom de beste vier ruiters opgesteld voor Exloo.

  • Tanya Seymour – Ramoneur
  • Gretha Ferreira – Lertevangs Lavinia
  • Nicole Smith- Chi La Rou
  • Laurienne Dittmann – Don Weltino K

Het is nog nooit voor gekomen dat een Afrikaans land een team heeft afgevaardigd naar de Spelen in de paardensport, enkel kwamen alleen individuele ruiters aan start. Tanya Seymour was de eerste Zuid-Afrikaanse in de dressuur. Zij reed namelijk in Rio de Janeiro al mee.


Bron: GOMES Media

Collage: Team Zuid-Afrika | © 2019 Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate