GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Opnieuw verkorte Grand Prix tijdens London Olympia

Tijdens de internationale Wereldbeker wedstrijd in London Olympia wordt dit jaar opnieuw de verkorte versie van de Grand Prix verreden. Ook vorig jaar had London de primeur, waarbij de ‘short Grand Prix’ slechts nog in zijn testfase zit. Er is naast London Olympia nog geen andere Internationale wedstrijd geweest waarbij ze deze proef hebben uitgeschreven.

Al een tijdje is de FEI bezig om veranderingen door te brengen aan de Grand Prix. De proef moet aantrekkelijker gemaakt worden voor het publiek en daarbij ook begrijpelijker. De huidige Grand Prix duurt te lang en is voor het publiek te langdradig vinden ze. Verschillende experts, waaronder de ruiters zelf, juryleden, trainers en FEI members zijn bezig met deze ontwikkelingen. In september hebben ze in het Duitse Warendorf een dag georganiseerd waarbij ze diverse nieuwe proeven hebben uitgeprobeerd en hebben gekeken naar deze ontwikkelingen. Ook hebben ze geëvalueerd op de sGP in London vorig jaar, dat zowel voor- als tegenstanders had. Na verschillende evaluaties en aanpassingen komt de verkorte proef daarmee opnieuw op het programma te staan.

Hans-Peter Minderhoud won vorig jaar deze eerste verkorte Grand Prix.


Bron: GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate