GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Opnieuw verkorte Grand Prix tijdens London Olympia

Tijdens de internationale Wereldbeker wedstrijd in London Olympia wordt dit jaar opnieuw de verkorte versie van de Grand Prix verreden. Ook vorig jaar had London de primeur, waarbij de ‘short Grand Prix’ slechts nog in zijn testfase zit. Er is naast London Olympia nog geen andere Internationale wedstrijd geweest waarbij ze deze proef hebben uitgeschreven.

Al een tijdje is de FEI bezig om veranderingen door te brengen aan de Grand Prix. De proef moet aantrekkelijker gemaakt worden voor het publiek en daarbij ook begrijpelijker. De huidige Grand Prix duurt te lang en is voor het publiek te langdradig vinden ze. Verschillende experts, waaronder de ruiters zelf, juryleden, trainers en FEI members zijn bezig met deze ontwikkelingen. In september hebben ze in het Duitse Warendorf een dag georganiseerd waarbij ze diverse nieuwe proeven hebben uitgeprobeerd en hebben gekeken naar deze ontwikkelingen. Ook hebben ze geëvalueerd op de sGP in London vorig jaar, dat zowel voor- als tegenstanders had. Na verschillende evaluaties en aanpassingen komt de verkorte proef daarmee opnieuw op het programma te staan.

Hans-Peter Minderhoud won vorig jaar deze eerste verkorte Grand Prix.


Bron: GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate