GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Noord-Korea nieuwste lid van de FEI

Een van de meest geïsoleerde landen ter wereld, Noord-Korea, is het nieuwste lid van de FEI, de overkoepelende internationale paardensportfederatie. Uit het datasysteem van de FEI blijkt dat Noord-Korea sinds vorig jaar lid is. Hoewel dit land nu member is geworden van de FEI, staan er geen ruiters, paarden, officials of wedstrijden geregistreerd.

GOMES Media vroeg de FEI om een reactie, waarbij ze met de volgende toelichting kwamen: ‘Democratisch Republiek Noord-Korea (PRK) is vorig jaar tijdens de algemene vergadering in Bahrein op 20 november 2018 aangenomen als volledig lid van de FEI, waarbij ze aan alle eisen voldeden. Dit was volgens de meest recente eisen, waarbij het totaal aantal nationale federaties die aangesloten zijn bij de FEI, nu staat op 134 federaties. Het FEI lidmaatschap is open voor iedere nationale paardensportfederatie uit elk land, dat in staat is om een bijdrage te leveren aan op zijn minst een van de paardensportdisciplines op de Olympische Spelen, wat ondersteund wordt door het Nationaal Olympisch Comité.’ Aldus de persvoorlichter van de FEI.

Hoewel het land nu geregistreerd staat bij de FEI, lijkt het nog onwaarschijnlijk dat er ook Noord-Koreaanse ruiters of officials actief zullen zijn aangezien het land onder strenge restricties van de leider Kim Jong-un.

Lees HIER de Engelse versie van het artikel.


Bron: GOMES Media

Algemene archieffoto: GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate