GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Noord-Korea nieuwste lid van de FEI

Een van de meest geïsoleerde landen ter wereld, Noord-Korea, is het nieuwste lid van de FEI, de overkoepelende internationale paardensportfederatie. Uit het datasysteem van de FEI blijkt dat Noord-Korea sinds vorig jaar lid is. Hoewel dit land nu member is geworden van de FEI, staan er geen ruiters, paarden, officials of wedstrijden geregistreerd.

GOMES Media vroeg de FEI om een reactie, waarbij ze met de volgende toelichting kwamen: ‘Democratisch Republiek Noord-Korea (PRK) is vorig jaar tijdens de algemene vergadering in Bahrein op 20 november 2018 aangenomen als volledig lid van de FEI, waarbij ze aan alle eisen voldeden. Dit was volgens de meest recente eisen, waarbij het totaal aantal nationale federaties die aangesloten zijn bij de FEI, nu staat op 134 federaties. Het FEI lidmaatschap is open voor iedere nationale paardensportfederatie uit elk land, dat in staat is om een bijdrage te leveren aan op zijn minst een van de paardensportdisciplines op de Olympische Spelen, wat ondersteund wordt door het Nationaal Olympisch Comité.’ Aldus de persvoorlichter van de FEI.

Hoewel het land nu geregistreerd staat bij de FEI, lijkt het nog onwaarschijnlijk dat er ook Noord-Koreaanse ruiters of officials actief zullen zijn aangezien het land onder strenge restricties van de leider Kim Jong-un.

Lees HIER de Engelse versie van het artikel.


Bron: GOMES Media

Algemene archieffoto: Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate