GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Twee 5* juryleden per 2020 ‘met pensioen’

Vanaf 1 januari 2020 verdwijnen er twee 5* juryleden van de FEI Officials lijst. De 5* status staat ook wel bekend als ‘O’-status, of te wel: de hoogste benoeming als jurylid om grote kampioenschappen te mogen jureren zoals een EK, WK of Olympische Spelen. Het betreft de Zweed Gustaf Svalling en de Duitser Dietrich Plewa.

Er was veel kritiek op de regel van de FEI, waarbij er een leeftijdslimiet was ingesteld voor officials. Voor 2*/3*- en 4* juryleden stond de maximale leeftijdsgrens op 70 jaar, terwijl de 5* juryleden nog twee jaar langer door mochten. Deze regel heeft de FEI nu aangepast. Dat betekend dat er geen leeftijdsgrens meer is en juryleden er nu zelf voor kunnen kiezen om te stoppen. Wel moeten zij binnen 3 jaar tijd minimaal 12 (CDI3* of hoger) Grand Prix rubrieken jureren en een keer in de twee jaar deelnemen aan een 5* Judges Seminar. Voor 2*/3*- en 4* juryleden zijn er weer andere eisen gesteld.

Gustaf Svalling werd in 2011 benoemd tot 5* jurylid. In 2013 jureerde hij het Europees Kampioenschap Dressuur in Herning. Ook was hij de voorzitter van de jury tijdens de Wereldbekerfinales van 2013 en 2016 en jureerde hij meerdere EK’s bij de jeugd. Alleen Annette Fransen-Iacobaeus en Magnus Ringmark hebben straks voor Zweden de 5* status.

Dietrich Plewa promoveerde in 2009 tot 5* jurylid en was eveneens lid van het jurycorps tijdens het EK in 2013. Ook jureerde hij het Wereldkampioenschap in 2014, meerdere EK’s bij de jeugd en diverse WK’s bij de jonge paarden. Duitsland houdt na het aftreden van Plewa nog zes 5* juryleden over.


Bron: GOMES Media

Foto: Dietrich Plewa | © 2017 GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate