GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Twee 5* juryleden per 2020 ‘met pensioen’

Vanaf 1 januari 2020 verdwijnen er twee 5* juryleden van de FEI Officials lijst. De 5* status staat ook wel bekend als ‘O’-status, of te wel: de hoogste benoeming als jurylid om grote kampioenschappen te mogen jureren zoals een EK, WK of Olympische Spelen. Het betreft de Zweed Gustaf Svalling en de Duitser Dietrich Plewa.

Er was veel kritiek op de regel van de FEI, waarbij er een leeftijdslimiet was ingesteld voor officials. Voor 2*/3*- en 4* juryleden stond de maximale leeftijdsgrens op 70 jaar, terwijl de 5* juryleden nog twee jaar langer door mochten. Deze regel heeft de FEI nu aangepast. Dat betekend dat er geen leeftijdsgrens meer is en juryleden er nu zelf voor kunnen kiezen om te stoppen. Wel moeten zij binnen 3 jaar tijd minimaal 12 (CDI3* of hoger) Grand Prix rubrieken jureren en een keer in de twee jaar deelnemen aan een 5* Judges Seminar. Voor 2*/3*- en 4* juryleden zijn er weer andere eisen gesteld.

Gustaf Svalling werd in 2011 benoemd tot 5* jurylid. In 2013 jureerde hij het Europees Kampioenschap Dressuur in Herning. Ook was hij de voorzitter van de jury tijdens de Wereldbekerfinales van 2013 en 2016 en jureerde hij meerdere EK’s bij de jeugd. Alleen Annette Fransen-Iacobaeus en Magnus Ringmark hebben straks voor Zweden de 5* status.

Dietrich Plewa promoveerde in 2009 tot 5* jurylid en was eveneens lid van het jurycorps tijdens het EK in 2013. Ook jureerde hij het Wereldkampioenschap in 2014, meerdere EK’s bij de jeugd en diverse WK’s bij de jonge paarden. Duitsland houdt na het aftreden van Plewa nog zes 5* juryleden over.


Bron: GOMES Media

Foto: Dietrich Plewa | © 2017 GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate