GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Internationaal geprezen jurylid Cesar Torrente aangewezen voor Wereldkampioenschap Jonge Paarden

Sinds 1992 worden de beste Olympische toekomstpaarden ter wereld gepresenteerd en beoordeeld tijdens de Wereldkampioenschappen voor Jonge Paarden, die dit jaar van 5 tot en met 9 augustus in Verden (GER) worden gehouden. FEI4* en USEF dressuur jurylid Cesar Torrente is door de FEI voor de eerste keer geselecteerd om het FEI / WBFSH Wereldkampioenschap voor Jonge Paarden 2020 te jureren.

“Dit is een grote eer,” zegt Torrente direct nadat hij het nieuws te horen kreeg. “Om als jurylid door de FEI geselecteerd te worden voor de Wereldkampioenschappen, is een geweldige erkenning door de federatie en daarbij de sport in het algemeen. Samen met de Olympische Spelen, de Wereldruiterspelen en deze Wereldkampioenschappen, waar de beste jonge paarden ter wereld worden gejureerd door een selecte groep top juryleden, is het bijzonder om door de FEI geselecteerd te worden. Dit zal 2020 een spannend jaar maken met daarnaast het jureren in Wellington, Portugal, Duitsland en Oostenrijk, en daarnaast nationale wedstrijden in Noord,- Midden,- en Zuid-Amerika”, voegt Torrente er aan toe.

Torrente is geboren in Bogota, Colombia, en is een internationaal hoog geprezen dressuur jurylid met een hoop aantal internationale volgers, onder andere vanwege zijn blog en Facebook berichten waarin hij zijn kennis en ervaring deelt voor dressuurruiters op alle niveaus.

Cesar Torrente in actie tijdens CDI Cappeln | © 2019 GOMES Media

Hij heeft een druk schema betreft het jureren van de meest prestigieuze wedstrijden ter wereld, waaronder Wellington, Kasselmann’s wedstrijden, Dressage at Devon en vele andere wedstrijden, wat aantoont dat Torrente inderdaad een graag genodigd jurylid is. Vanwege zijn talent, vriendelijkheid en positiviteit ontving hij meerdere complimenten, ook omdat hij vanuit de ‘ruiters positie’ kijkt. Ook werd hij geëerd met een Premier Equestrian Award tijdens de 2019 Adequan® Global Dressage Festival. Daarbij is hij in goed gezelschap, andere winnaars van deze Premier Equestrian Award zijn de welbekende Olympiërs Steffen Peters, Laura Graves, Debbie McDonald en internationaal collega-jurylid Charlotte Bredahl. Een jurylid moet kritisch blijven, omdat zij de cijfers moeten geven en beslissen in welke volgorde de paarden worden geplaatst, en dat in een miljardenindustrie. Ruiters, trainers, organisatoren en de juryleden zelf, hebben altijd hun ogen gericht op de juryleden en zichzelf, die per onderdeel de juiste markeringen, onpartijdig en objectief, toekennen. De regels die de FEI op passende wijze handhaaft en implementeert, in het belang van eerlijkheid voor de atleet en de verwachtingen van media en toeschouwers. Met natuurlijk het uiteindelijke doel; voor de ontwikkeling van de sport, terwijl het welzijn van het paard altijd voorop staat.

Torrente bouwde buiten de paardensport een professionele carrière op als bedrijfs- en arbitrageadvocaat. Daarnaast reed hij naar twee gouden medailles tijdens de Central American Games en won meerdere gouden, zilveren en bronzen medailles tijdens de Bolivariaanse, Midden-Amerikaanse en Caribische Spelen. Hij was ook het eerste jurylid dat werd gepromoveerd via het nieuwe FEI-onderwijssysteem naar 4* -niveau. In juni 2019 werd hij door de Amerikaanse Paardensportfederatie gepromoveerd tot ‘S-jurylid’, de hoogste jurypositie binnen de Amerikaanse paardensport. Dit bevoegd hem om alle nationale (kwalificatie) wedstrijden te jureren in de Verenigde Staten. Twee jaar geleden werd Torrente ook al aangenomen binnen het FEI Tribunaal, een internationaal panel dat beslissingen neemt en wereldwijd bezig is met het ontwikkelen de paardensport. Zijn ervaring als jurylid, ruiter en advocaat maakt hem meer dan geschikt voor deze belangrijke rol waarin hij op alle fronten een belangrijke bijdrage levert in het ontwikkelen van de sport.

“Ik kom uit Zuid-Amerika, waar we vaak een tekort hebben aan trainers en juryleden die hun kennis en ervaring kunnen delen en bepaalde trainingsmethodes kunnen veranderen. Daarom startte ik mijn eigen blog. Wat daarin gebeurde was dat ik op de wedstrijden in de Verenigde Staten en zelfs in Europa werd aangesproken en zeiden: ‘jij kent mij niet, maar ik ben bevriend met je op Facebook en lees altijd je blogs, en hoop dat je dit blijft doen!” zegt Torrente. Bekijk het vanuit een jury’s oogpunt en lees zijn blog op DressageJudge.com


Bron: Equine News Room

Foto: Cesar Torrent | (c) GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate