GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Japan definitief met team naar Tokyo

Het Japanse dressuurteam mag definitief een team afvaardigen naar de Olympische Spelen in hun eigen land en wel in de hoofdstad Tokyo, waar de Spelen plaats zullen vinden. Kazuki Sado reed zijn Barolo naar een ruime 68% in Randbol, waardoor het Japanse team aan alle kwalificatie criteria heeft voldaan.

Japan kwalificeerde zich als gastland automatisch met een team, alleen moesten zij wel aan de minimale eis voldoen om daadwerkelijk ook met een team aan start te mogen verschijnen. Drie ruiters moeten voor 31 december minimaal twee keer 66% hebben gescoord in een CDI3* (of hoger) Grand Prix en daarbij ook bij minimaal twee 5* juryleden. Eerder wisten Hiroyuki Kitahara en Ryunosuke Kuroda al aan deze eis te voldoen. Kazuki Sado is hiermee de derde ruiter die aan de eis voldoet. De Japanner wordt gecoacht door Imke en Tineke Bartels en werd gister elfde in de CDI3* Grand Prix in het Deense Randbol op de stallen van Blue Hors. De ruiter reed zelfs naar een PR van 68.435%. Met zijn andere troef Ludwig der Sonnenkoenig werd hij 15e met 66.957%. Dit paard heeft hij nog maar kort onder het zadel nadat dit paard werd aangeschaft vanuit Denemarken.

Er zijn nog twee landen die aan deze kwalificatie criteria moeten voldoen. Zuid-Afrika kwalificeerde een team tijdens het CDI3* Exloo en heeft nog een ruiter nodig die aan de laatste 66% eis moet volodoen. Laurienne Dittmann heeft al een 66% score op zak en moet er nog een, terwijl Nicole Smith er nog twee moet maar qua scores wel aardig dichtbij komt en het alsnog mogelijk is om Zuid-Afrika aan een team te helpen in Tokyo.

Voor Brazilië wordt het een stuk lastiger. Het Zuid-Amerikaanse land kwalificeerde zich tijdens de Pan-American Games in Lima dit jaar maar slechts een ruiter heeft een 66% score op zak en moet er nog een, terwijl de andere Braziliaanse ruiters nog aan de bak moeten. Zij zullen dus nog twee ruiters moeten hebben die tweemaal 66% moeten scoren voor 31 december, terwijl de deadline al aardig in de buurt komt. Alle andere gekwalificeerde landen hebben wel aan deze verdere eis voldaan, waaronder Nederland.


Bron: GOMES Media

Archieffoto: Kazuki Sado en Barolo | © 2018 GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate