GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Wereldruiterspelen 2022 naar Denemarken

De FEI heeft vandaag bekend gemaakt wie de Wereldruiterspelen voor 2022 mag organiseren. Het Deense Herning zal de locatie worden voor het WK springen, dressuur, eventing en para-dressuur (6-14 augustus 2022). Het WK eventing en mennen gaat naar het Italiaanse Pratoni del Vivaro (14-25 september 2022). De FEI besloot dit tijdens de General Assembly in de Russische hoofdstad Moskou.

Herning deed een gooi naar het WK en moest het opnemen tegen het Italiaanse Rome en het Saudische Riyadh. De drie locaties boden aan om het WK te organiseren voor meerdere disciplines. De FEI besloot na Tryon het WK te splitsen omdat er zich niemand meer meldde om het WK te organiseren met alle 8 de disciplines. Nu is het de taak aan Denemarken om in 2022 een WK te organiseren. In 2013 vond hier al het Europees Kampioenschap plaats met meerdere disciplines waarmee ze duidelijk bewezen hebben een topevenement te kunnen neerzetten.

Ook hebben ze een aantal andere bids aangewezen. Zo gaat de Wereldbekerfinale springen, dressuur, voltige en mennen in 2022 naar Leipzig in Duitsland. In 2023 gaat de wereldbekerfinale springen en dressuur terug naar het Amerikaanse Omaha, nadat ze in 2017 ook de wereldbekerfinale organiseerden. De wereldbekerfinale voor het mennen gaat in 2023 naar Bordeaux. In 2024 gaat de wereldbekerfinale springen en dressuur voor het eerst naar Azië. De Saudische hoofdstad Riyadh zal de ruiters verwelkomen.

Tijdens de jaarlijke FEI General Assembly worden altijd alle belangrijke zaken in de paardensport besproken. Tijdens deze vergadering komen alle nationale federaties samen met genodigden, waaronder ruiters, officials, FEI members, eigenaren en anderen betrokkenen.


Bron: FEI/GOMES Media

Archieffoto: Tryon 2018 | © FEI/Christophe Tanière

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate