GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Frederic Wandres pakt zege in Grand Prix van München

De Duitse Frederic Wandres won vandaag de CDI4* Grand Prix kwalificatie voor de Special met Westminster in München. Vorige week reed hij nog naar een persoonlijk record in de Wereldbeker kür op muziek, en nu scoort hij met zijn andere troef, waarbij een score van 73.022% werd genoteerd. De Luxemburger Nicolas Wagner werd tweede terwijl de Britse Emma Hindl derde werd.

De proef bestond uit veel hoogtepunten waarbij het paard excelleert in de piaffe en passage. Hij ontving ook meerdere 7.5 en 8’en. In het galopgedeelte kreeg hij te maken met een paar kleine foutjes. Zo waren de eners niet helemaal recht en kreeg hij een hapering in de zig-zag. Uiteindelijk toverde hij twee prachtige pirouettes uit zijn hoed en was ook de laatste piaffe-passage lijn zoals je het graag ziet. Een verdiende overwinning voor deze Duitse combinatie.

Nicolas Wagner | © 2019 GOMES Media

De tweede plaats ging naar Nicolas Wagner met de sensibele Quater Back Junior FRH. Hij heeft de nodige pech gehad dit jaar met de zeer gevoelige ruin die nog wel eens zijn koers verandert. De afgelopen wedstrijden lukt het Wagner steeds beter hem onder controle te houden. Dat was ook vandaag het geval. In de piaffe brieste hij wat en werd hij wat gespannen, wat eveneens in de stap was terug te zien. Het galopgedeelte was weer erg goed, waarin hij kaarsrechte wisselseries toonde, de zig-zag een duidelijk hoogtepunt was en ook de pirouettes mooi klein werden gesprongen. Op de laatste lijn werd hij wat gespannen en was zijn laatste piaffe wat voorwaarts. Verder was dit een van zijn beste proeven tot nu toe wat dan ook een fantastische score opleverde van 72.413%. De juryleden waren het niet geheel met elkaar eens. Terwijl Katrina Wüst (GER) en Raphaël Saleh (FRA) beide op 74% zaten, zaten juryvoorzitter Alice Schwab (AUT) en Kurt Christensen (DEN) op 71%, terwijl Evi Eisenhardt (GER) het beloonde met 70%. Maar bovenal was de Luxemburger meer dan tevreden over zijn optreden en zijn progressie.

Emma Hindl | © 2019 GOMES Media

De derde plaats ging naar de ervaren Britse amazone Emma Hindl met de expressieve Romy Del Sol. Hindl liet een goede proef zien waaraan weinig was aan te merken. De expressieve merrie kan nog wel eens wat kijkerig zijn, maar had daar vandaag geen last van. De uitgestrekte draf is echt een highlight van dit paard. Het beeld zag er vriendelijk uit en toonde veel draagkracht in de piaffe-passage. De stap kwam vandaag niet helemaal lekker uit de verf, waarin de merrie moeilijk wil loslaten en ontspannen. Ook moest ze toegeven aan een fout in de tweeërs. Overall een goed optreden wat haar 70.674% opleverde en door alle vijf de juryleden op een derde plaats werd gezet.

Edneu José Senhorini | © 2019 GOMES Media

De Brazilianen kwamen hier om de benodigde scores voor de Olympische Spelen te halen maar slaagden daar helaas alle drie niet in. Twee van de drie wisten niet foutloos te blijven wat de score aardig drukte. Daarmee komt ook de deadline dichterbij en wordt het alsmaar moeilijker voor hun om hun teamplaats voor Tokio vast te stellen. Het beste resultaat van vandaag kwam van Edneu José Senhorini die net onder de 66% bleef en daarmee ook net niet zijn eerste benodigde score haalde. De Brazilianen hebben enkel nog Salzburg, Moskou en Mechelen op hun agenda staan.

Toch kregen alle ruiters vandaag te maken met fouten waarin de scores opvallend hoog uit vielen. Daarnaast was er wat juryverschil vandaag wat de scores ook weer anders deed uitvallen. De beste acht ruiters van vandaag mogen zondag de Grand Prix Special rijden. De Grand Prix kür op muziek zal morgenavond worden verreden.


Bron: GOMES Media

Frontfoto: Frederic Wandres tijdens zijn winnende proef in München | © 2019 GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate