GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Braziliaanse teamplaats voor Tokyo in gevaar

De Braziliaanse ruiters zijn er vanavond ook in Moskou niet in geslaagd om hun benodigde scores te behalen voor Tokyo waardoor een Olympische teamplaats haast onzeker lijkt volgend jaar. Het Braziliaanse trio moest noodgedwongen afreizen naar de Russische hoofdstad omdat er slechts enkele wedstrijden op de planning staan voor de deadline van 31 december.

Tijdens de CDI3* Grand Prix van Moskou ging de overwinning naar de Wit-Russische Hanna Karasiova met Zodiak. Zij noteerde een score van 69.478%. Achter haar Kwam landgenote Olga Safronova met Sandro D Amour, gevolgd door de Russische Larisa Bushina met Ju Ju op plek 3. Alleen de top 3 wist boven de 66% te blijven. Er zat ook slechts een 5* jurylid die een minimale 66% score moet geven om de score te laten tellen als officiële Olympische MER score. Het was de Nederlandse Mariëtte Sanders- van Gansewinkel die op C zat.

De beste Braziliaanse combinatie was Joao Victor Marcari Oliva met Aron de Massa. Hij kreeg een score van 65.043% en daarmee zijn tweede MER score misliep. Marcari Oliva is de enige Braziliaan die een 66% op zak heeft, die behaalde hij in Le Mans in oktober. Pedro Tavares de Almeida volgde vlak achter Marcari Oliva op een zevende plaats met zijn Aoleo en kreeg 64.500%. De derde Braziliaanse combinatie was Edneu José Senhorini met Xiripiti die met een score van 64.043% negende werd.

Volgende week komt Joao Victor Marcari Oliva nog aan start in Salzburg (AUT), maar komen de andere twee combinaties niet aan start. Ook voor de andere wedstrijden zijn hun startplekken onzeker en lijkt daarmee hun teamplaats in zeer groot gevaar te komen. Ze zijn wel verzekerd van een individuele startplek.

Ook Zuid-Afrika heeft nog niet aan de kwalificatie criteria voldaan, al staan zij er beter voor. Twee combinaties hebben al hun benodigde 66% scores op zak en moet de laatste amazone Laurienne Dittmanm nog een benodigde 66% rijden. Zij zal aan start komen tijdens het CDI-W Mechelen, de laatste CDI van het jaar wat tevens de beslissende score moet zijn.


Bekijk de volledige uitslag hier.

Foto: Edneu José Senhorini in München vorige week. | ©️ 2019 GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate