GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Braziliaanse teamplaats voor Tokyo in gevaar

De Braziliaanse ruiters zijn er vanavond ook in Moskou niet in geslaagd om hun benodigde scores te behalen voor Tokyo waardoor een Olympische teamplaats haast onzeker lijkt volgend jaar. Het Braziliaanse trio moest noodgedwongen afreizen naar de Russische hoofdstad omdat er slechts enkele wedstrijden op de planning staan voor de deadline van 31 december.

Tijdens de CDI3* Grand Prix van Moskou ging de overwinning naar de Wit-Russische Hanna Karasiova met Zodiak. Zij noteerde een score van 69.478%. Achter haar Kwam landgenote Olga Safronova met Sandro D Amour, gevolgd door de Russische Larisa Bushina met Ju Ju op plek 3. Alleen de top 3 wist boven de 66% te blijven. Er zat ook slechts een 5* jurylid die een minimale 66% score moet geven om de score te laten tellen als officiële Olympische MER score. Het was de Nederlandse Mariëtte Sanders- van Gansewinkel die op C zat.

De beste Braziliaanse combinatie was Joao Victor Marcari Oliva met Aron de Massa. Hij kreeg een score van 65.043% en daarmee zijn tweede MER score misliep. Marcari Oliva is de enige Braziliaan die een 66% op zak heeft, die behaalde hij in Le Mans in oktober. Pedro Tavares de Almeida volgde vlak achter Marcari Oliva op een zevende plaats met zijn Aoleo en kreeg 64.500%. De derde Braziliaanse combinatie was Edneu José Senhorini met Xiripiti die met een score van 64.043% negende werd.

Volgende week komt Joao Victor Marcari Oliva nog aan start in Salzburg (AUT), maar komen de andere twee combinaties niet aan start. Ook voor de andere wedstrijden zijn hun startplekken onzeker en lijkt daarmee hun teamplaats in zeer groot gevaar te komen. Ze zijn wel verzekerd van een individuele startplek.

Bron: GOMES Media

Ook Zuid-Afrika heeft nog niet aan de kwalificatie criteria voldaan, al staan zij er beter voor. Twee combinaties hebben al hun benodigde 66% scores op zak en moet de laatste amazone Laurienne Dittmanm nog een benodigde 66% rijden. Zij zal aan start komen tijdens het CDI-W Mechelen, de laatste CDI van het jaar wat tevens de beslissende score moet zijn.


Bekijk de volledige uitslag hier.

Foto: Edneu José Senhorini in München vorige week. | ©️ 2019 Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate