GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Definitief einde Olympische teamplek voor Brazilië

Hoewel ze de afgelopen maanden hard hebben gestreden om de Olympische teamplaats te verzilveren, is het Brazilië niet gelukt om aan de kwalificatiecriteria te voldoen om volgend jaar met een team van drie naar Tokio af te reizen. Hun teamplaats gaat nu naar een ander land.

Tijdens de Pan-American Games in Lima (PER), wisten ze een bronzen teammedaille te winnen waarmee ze zich als team kwalificeerden voor de Olympische Spelen volgend jaar. Ze moesten dan nog wel drie ruiters hebben die tweemaal 66% op zak moesten hebben bij minimaal twee verschillende 5* juryleden. Alleen João Victor Marcari Oliva en Leandro Aperacido da Silva wisten beide een 66% score te behalen.

De afgelopen drie maanden na Lima kwam pas het besef bij de Brazilianen dat er een deadline was, dat op 31 december ligt. Vanwege slecht inzicht van de federatie en quarantaineproblemen met de paarden kwamen slechts drie combinaties aan start de afgelopen wedstrijden, waarmee de druk op hun schouders zwaar was. Halsoverkop reisden het trio zelfs af naar Moskou om daar hun benodigde scores te behalen, tevergeefs. Met alleen nog Mechelen op de kalender dit jaar, is het definitief klaar en gaat de teamplaats naar een ander land, wat in dit geval Oostenrijk is. Zij mogen nu met een team naar Tokyo afreizen. Brazilië, dat in 2016 nog tijdens de Spelen in eigen land een compleet team had staan, moet het nu doen met een individuele combinatie.

Laurienne Dittmann (RSA) tijdens CDI Leudelange. | © 2019 GOMES Media

Alleen Zuid-Afrika dat zich als land gekwalificeerd heeft voor Tokyo moet nog aan de criteria voldoen. Daarbij is het aan Laurienne Dittmann om de ticket daadwerkelijk te verzegelen. Nadat Tanya Seymour en Gretha Ferreira al beide ruimschoots aan de 66% eis voldoen, is het alleen nog aan Dittmann om de laatste 66% score te behalen in Mechelen. Zij staat op de startlijst in de Wereldbeker en wist eerder dit jaar in Hamburg al een 66% score te behalen. Het zal dus nog even spannend worden en zullen onze vingers kruisen op een daadwerkelijk goed resultaat voor Dittmann.


Bron: GOMES Media

Foto: Pedro Manuel Tavares de Almeida tijdens CDI München. | © 2019 GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate