GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Anne Prain vervangt Alison King in Paralympisch jurypanel

Het Franse jurylid Anne Prain zal de uit Hong Kong afkomstige Alison Pauline King vervangen in het jurypanel tijdens de Paralympische Spelen in Tokyo dit jaar. Prain was aangewezen als eerste reserve en komt daarmee in de plaats van King.

Het wordt voor Prain haar derde Paralympische Spelen nadat ze in London en Rio de Janeiro al in het panel zat. Ook was ze lid van het jurypanel tijdens de Wereldkampioenschappen in Caen in 2014 en Tryon in 2018. Ook was ze present tijdens de Europese Kampioenschappen in Hering 2013, Deauville 2015, Göteborg 2017 en de meeste recente in Rotterdam vorig jaar. Naast haar 5* status in de para-dressuur, is ze ook 4* jurylid in de reguliere dressuursport bij de FEI.

Voor Alison King zouden het haar tweede Paralympische Spelen worden, na Rio de Janeiro in 2016. Ook jureerde ze de Asian Games in 2010 en jureerde ze eind vorig jaar de Aziatische Kampioenschappen in Pattaya, Thailand. Opmerkelijk is dat ze recentelijk per 1 januari dit jaar niet meer actief is als internationaal 4* jurylid in de dressuur. Wat daarvan de precieze reden is, eveneens haar uitvallen binnen het Paralympisch jurycorps, is niet bekend.

De Belg Marc Urban is nu aangesteld als eerste (meereizende) reserve voor de Paralympische Spelen. Het panel bestond verder uit voorzitter Marco Orsini (GER), Jeannette Wolfs (NED), Kjell Myhre (NOR), Suzanne Cunningham (AUS), Katherine Lucheschi (ITA) en Sarah Leitch (GBR).


Bron: GOMES Media

Foto: Anne Prain | © 2019 GOMES

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate