GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Legendarische hengst Jazz is niet meer

De wereldberoemde KWPN-hengst Broere Jazz is niet meer, dat meldt Stoeterij Broere. Jazz is een van de meest toonaangevende hengsten in de Nederlandse dressuurfokkerij en bracht vele Grand Prix-nakomelingen voort. Ook als sportpaard zelf deed hij zeer verdienstelijk mee onder Tineke Bartels en Kirsten Beckers. De Cocktail-zoon werd 29 jaar oud.

Vanochtend liet Stoeterij Broere op hun Facebook weten dat de hengst vorige week is overleden: ” Met pijn in het hart, maar vooral dankbaar voor wat hij voor ons en voor de dressuursport- en fokkerij heeft betekend hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van de koning van onze stal Broere Jazz. Broere Jazz is 29 jaar oud geworden, wij zullen hem missen. Vaarwel!”

Jazz nam zelf deel aan de Wereldruiterspelen in Jerez de la Frontera onder Tineke Bartels in 2002 en was reserve voor het Nederlandse team met Kirsten Beckers op het Europees kampioenschap in Hagen 2005. Ook nam hij deel aan diverse grote wedstrijden als Aachen, Rotterdam en ‘s-Hertogenbosch. Broere Jazz werd gefokt door Huub van Helvoirt en ontdekt door Nico Witte. Uiteindelijk groeide Jazz uit tot de icoon van de Nederlandse fokkerij en bracht talloze nakomelingen voort, waaronder zijn meest succesvolle Parzival (Adelinde Cornelissen). Maar verder ook Johnson (Hans-Peter Minderhoud), Vancouver K (Judy Reynolds) en Blue Hors Don Olymbrio (Daniel Bachman Andersen/Agnete Kirk Thinggaard).


Bron: Stoeterij Broere/GOMES Media

Foto: Een Jazz look-a-like en nakomeling Dicaprio Swing | © 2019 Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate