GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Geen CDI Zeeland Outdoor meer in 2020

De organisatie van het CDI Zeeland Outdoor in Nieuw en Sint Joosland heeft via hun Facebook laten weten dit jaar geen CDI te organiseren. De afgelopen jaren hebben ze een fantastische wedstrijd neergezet waarbij topruiters als Charlotte Dujardin, Sönke Rothenberger en de Nederlandse top van de partij waren.

De wedstrijd op het paardensportcentrum De Kroo was altijd een druk bezette wedstrijd, mede omdat het een van de eerste outdoorwedstrijden van het outdoorseizoen was en alle categorieën, van pony’s tot Grand Prix, aan bod kwamen. De organisatie wist met een klein team een internationale wedstrijd van top niveau neer te zetten. Het zal dan ook een gemis zijn bij de vele ruiters, en zeker ook voor de Nederlandse dressuursport. De wedstrijd was een belangrijke toevoeging aan de internationale wedstrijdkalender.

De organisatie laat op Facebook weten: “De organisatie van CDI3* Zeeland Outdoor International heeft zojuist besloten dat we na 6 fantastische jaren afscheid nemen van het mooiste en grootste internationale dressuurconcours van Nederland. De 7e editie die begin april gepland stond zal definitief niet doorgaan. Na 6 super geslaagde edities kijken we terug op een evenement dat direct de 1e editie al supergroot was en onze stoutste verwachtingen overtrof. Tijdens alle edities waren de beste ruiters en trainers van de wereld aanwezig. Via deze weg willen we alle sponsoren, vrijwilligers, supporters en ruiters en amazones bedanken voor hun bijdrage aan het evenement. Dankzij hun kregen we 6 edities lang vleugels waarbij we met een klein team ongekende prestaties konden leveren. Na deze 6 edities moeten we helaas zien dat het vuur een beetje gedoofd is en dat het nooit meer beter zal zijn dan de afgelopen jaren. Daarnaast is door de ongekende groei van onze webwinkel de organisatie van een dergelijk evenement helaas niet meer echt te combineren binnen ons team.” Aldus Martin de Kroo namens de organisatie. Wel laten ze weten dat de nationale variant in juli wel door zal gaan.

Of er in de toekomst nieuwe edities zullen worden georganiseerd is niet bekend, ook of er een vergelijkbare vervangende editie, elders op een andere locatie komt, is niet bekend.


Bron: Facebook De Kroo/GOMES Media

Foto: CDI Zeeland Outdoor | © 2018 Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate