GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Laura Graves’ Verdades met pensioen

De nummer 1 van de Verenigde Staten, amazone Laura Graves, heeft via haar Facebook en Instagram laten weten haar toppaard Verdades met pensioen te sturen. De in Nederland gefokte ruin was een van Amerikaans meest succesvolle dressuurpaarden ooit en wisten onder andere zilver te winnen tijdens de WEG in Tryon en individueel vierde te worden op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016.

Graves laat weten dat Verdades niet meer in de vorm is die hij was. “Ik heb altijd beloofd dat ik mijn best zou doen om naar hem te luisteren en de juiste keuze voor hem te maken. De afgelopen weken werd mij duidelijk dat hij niet in staat zou zijn om in 2020 terug te keren naar zijn gebruikelijke topvorm. Hoewel niets mij gelukkiger maakt dan hem in de wei te zien en samen buitenritten te maken, is het nog steeds een heel moeilijk besef dat dit ook echt het einde van onze reis is samen. Dit paard bereikte niet alleen elk doel dat we ooit samen hadden gesteld, maar hij vervulde dromen waarvan ik nooit wist dat ik die had. Niet altijd de gemakkelijkste, het was zijn hart en ongelooflijke loyaliteit dat hem uniek maakte. Elke keer als ik hem rijdt, blijf ik me vereerd en nederig voelen dat hij mij steeds toelaat. We hebben samen de hele wereld rondgereisd en hebben ons bij de beste van de wereld mogen scharen.” Aldus Graves. Daarna bedankt ze haar hele team die haar geholpen en gesteund heeft de afgelopen jaren.

Laura Graves en Verdades kwamen op in 2014 waarin ze vriend en vijand wisten te verbazen. Ze reed zich in het Amerikaanse WK team in Caen dat jaar en scoorden direct boven de 80% in de kür op muziek. In 2015 namen ze succesvol deel aan de Wereldbekerfinale in Las Vegas NV en wonnen ze zilver en goud op de Pan-American Games in Toronto ON (CAN). Tijdens de Olympische Spelen van 2016 waren ze een van Amerikaans beste combinaties en wonnen ze teambrons, naast haar individuele vierde plaats. In 2017 werden ze tweede tijdens de Wereldbekerfinale in Omaha NE achter Isabell Werth. In 2018 wonnen ze teamzilver op de Wereldruiterspelen in Tryon NC in eigen land en wisten ze individueel zilver te winnen in de Special. Ook wisten zij Isabell Werth en Weihegold te verslaan in het hol van de leeuw, in Aachen.

Haar laatste wedstrijd met ‘Didi’, zoals ze hem zelf liefkozend noemde, tijdens de Wereldbekerfinale in Göteborg vorig jaar. Daarna kwam de combinatie niet meer aan start. Daarna dachten vele dat Tokyo hun laatste avontuur zou zijn, maar komt hier nu een einde aan. Het Amerikaanse team zal het dit jaar zonder de succesvolle combinatie moeten doen.

Wanneer het officiële afscheid van Verdades zal zijn en hoe het eruit komt te zien is niet bekend.


Bron: Facebook Laura Graves/GOMES Media

Foto: Laura Graves | GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate