GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Steffen Peters rijdt opnieuw naar PR in Wereldbeker Wellington

De Amerikaanse Steffen Peters wist gisteravond tijdens de Wereldbeker Grand Prix Freestyle opnieuw te zegevieren met zijn Suppenkasper en deed dat met een persoonlijk record, wat hij ook al wist neer te zetten in de Grand Prix. Met een score van 83.495% schreef hij de küroverwinning op zijn naam. Landgenote Olivia Lagoy-Weltz volgde op een tweede plaats en tikte net niet de 80% aan.

“Het voelde geweldig.” Zegt Peters na afloop tijdens de persconferentie. “Dit is zo’n kür die al dagen door je hoofd speelt, en dat zit iedere morgen, iedere middag en iedere avond in je hoofd. Het is alleen maar mooi dat het nu zo uitpakt,” zegt hij. “Er waren ook een paar tranen die ik moest wegvegen. Ik bleef ook maar zeggen dat we naar Vegas gaan tegen Mopsie (Suppenkasper red.). En ik bleef het maar herhalen, dus ik denk dat ik meer opgewonden was dan dat hij dat was dat we nu naar de Wereldbekerfinale mogen.” Peters vervolgt emotioneel: “Het is moeilijk te beschrijven hoe je je voelt als je door een moeilijke tijd gaat en mijn paard zo goed werkt als therapeut.” Sluit de ruiter af. Zijn volgende wedstrijd in Wellington zal tijdens de CDI5* zijn waar hij Suppenkasper opnieuw zal uitbrengen, waarna hij vervolgens zal deelnemen aan de CDIO3*-NC voordat hij terug zal reizen naar Californië. De ruiter heeft zich nu gekwalificeerd voor de Wereldbekerfinale in Las Vegas NV in april.

Tweede werd de Amerikaanse Olivia LaGoy-Weltz met Lonoir, die weer helemaal terug is na een langdurige blessure. In de vorige CDI-W wist ze al tweemaal te winnen en scoorde ze in de kür boven de 80%. Nu bleef de amazone er net onder met 79.365%. “Ik was heel erg blij met hem. Tijdens het losrijden en de proef zelf voelde hij heel goed aan. Ik houd mijn ogen open voor Las Vegas, maar het is pas onze tweede wedstrijd en pas de vierde of vijfde keer dat we een hele proef hebben uitgereden.” zegt LaGoy-Weltz die mikt op een Olympische teamplek dit jaar.

De Deense Blue Hors-amazone Agnete Kirk-Thinggaard werd derde met Blue Hors Zatchmo en noteerde een score van 77.635%. Het is het eerste Wellington seizoen voor de Deense en bereidt zich hier voor op de Olympische Spelen. De amazone zegt dat ze erg tevreden is over het optreden.

Vandaag gaan de wedstrijden in Wellington verder met onder andere de CDI3* Grand Prix Special en de CDI1* Intermediaire I. Voor alle resultaten klik hier.


Bron: Press release AGDF

Archieffoto: Steffen Peters en Suppenkasper in Rotterdam | © 2018 GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate