GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Drie nieuwe federaties lid van FEI

Per ingang van 2020 zijn er drie nieuwe federaties die zich hebben gevoegd bij de Federation Equestre Internationale (FEI), de overkoepelende paardensport organisatie. Het betreft de federatie uit de Bahamas, Mongolië en Ivoorkust. Het aantal aangesloten federaties staat met deze drie landen erbij op 137 aangesloten landen.

De landen werden geaccepteerd tijdens de algemene vergadering van de FEI in het Russische Moskou afgelopen november. Eerder liet de FEI al aan GOMES Media weten dat ieder land zich kan aanmelden bij de FEI. “Het FEI lidmaatschap is open voor iedere nationale paardensportfederatie uit elk land, dat in staat is om een bijdrage te leveren aan op zijn minst een van de paardensportdisciplines op de Olympische Spelen, wat ondersteund wordt door het Nationaal Olympisch Comité.” Zo liet de FEI weten nadat Noord-Korea zich als laatst aangesloten land werd aangenomen in 2018.

Mongolië en de Bahama’s waren al eerder lid van de FEI maar werd Mongolië in 2017 drie jaar geleden geschorst door de FEI wegens onbekende redenen en verliet de Bahama’s in 2004 de FEI. Mongolië was van 1998 tot en met 2017 lid, terwijl de Bahama’s van 1978 tot en met 2004 lid was. Ivoorkust is een nieuwkomer en was nog niet eerder lid van de FEI. Alleen de Bahama’s heeft voor 2020 een springruiter geregistreerd staan.

Deze landen hebben vanaf nu officieel een stem binnen de FEI op Assembly’s en Meetings en hebben hun ruiters toegang tot de internationale wedstrijden, waaronder FEI Kampioenschappen en Olympische Spelen.


Bron: GOMES Media

Foto: © Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate