GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Olympisch jurylid Linda Zang afgetreden

Het Amerikaanse 5*-jurylid Linda Zang is per 15 januari dit jaar afgetreden als internationaal jurylid, dat blijkt uit de database van de FEI. Zang was een gerenommeerd internationaal jurylid en jureerde onder andere de Olympische Spelen van Atlanta in 1996.

Linda Zang promoveerde in 1995 tot ‘O’ jurylid, beter bekend als de huidige 5*, wat daarmee de hoogste jurystatus is. Hiermee ben je als jurylid bevoegd om grote Kampioenschappen, zoals de Olympische Spelen en Wereldruiterspelen, te mogen jureren. In 1996 was ze voorzitter van de jury tijdens de Olympische Spelen in Atlanta GA. Ze jureerde driemaal op de Wereldruiterspelen, waaronder in Rome (1998), Aachen (2006) en was ze juryvoorzitter op het WK in Lexington KY in 2010. Ook jureerde ze op het Europees Kampioenschap in Hickstead in 2003, jureerde ze op twee WK’s voor Jonge Dressuurpaarden en was ze actief op maar liefs zes Wereldbekerfinales, waarvan haar laatste in Las Vegas 2009.

Als amazone deed ze het ook niet onverdienstelijk. In 1978 reed ze op het WK in Goodwood, in 1979 op de Pan-American Games in San Juan in Puerto Rico en in 1980 op de (alternatieve) Olympische Spelen eveneens in Goodwood, Groot-Brittannië.

Zang was de afgelopen jaren vooral actief als member van het Judges Supervisory Panel, als Technisch Afgevaardigde (TD) en als examenvoorzitter voor de FEI jury-opleidingen. Tijdens de Pan-American Games in het Canadese Winnipeg (1999), de Olympische Spelen in het Griekse Athene (2004), de Wereldbekerfinale in Las Vegas (2005) en diverse Noord-Amerikaanse Jeugdkampioenschappen opereerde ze als Technisch Afgevaardigde. Ze jureerde in meer dan 21 landen, waaronder ook in Nederland en gaf daarnaast veel lezingen en clinic’s wereldwijd. Ook kreeg ze uit naam van de Amerikaanse Paardensportfederatie, de USEF, de
U.S. Congressional Gold Medal of Honor.

De wedstrijd waar ze voor het laatst officieel opereerde als FEI jurylid was tijdens de CDI-W in Saugerties NY in september vorig jaar. Ze zal nog wel actief blijven in de technische rollen, waaronder het Judges Supervisory Panel, Technical Delegate en de rol van Course Director. De Verenigde Staten heeft na het aftreden van Linda Zang nog vier 5*-juryleden over.


Bron: GOMES Media/USDF

Foto: © 2018 GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate