GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

CHIO Rotterdam voert programmawijziging door in dressuur

Het CHIO Rotterdam, dat dit jaar van 18 tot en met 21 juni plaatsvindt, heeft voor de nieuwe editie dit jaar een programmawijziging doorgevoerd in de internationale dressuur. Rotterdam is dit jaar een belangrijke wedstrijd voor veel ruiters ter voorbereiding op de Olympische Spelen.

Na een meer dan geslaagd Europees kampioenschap vorig jaar in het Kralingse Bos, staat dit jaar weer het reguliere CHIO op het programma. Met onder andere een nieuwe huisstijl, die ze al eerder openbaar maakten, slaan ze een nieuwe weg in om het CHIO mee te laten gaan met zijn tijd.

De landenwedstrijd dressuur blijft voor wat het is, de CDIO5*-NC, dat samen met Aachen (GER), Compiègne (FRA) en Falsterbo (SWE) de enige 5* landenwedstrijd is bij de dressuur. De verandering zit hem voornamelijk in de andere rubrieken, waaronder de CDI3* die verhoogd is naar een CDI4*. De CDIU25 rubriek die afgelopen jaren op het programma stond, is komen te vervallen. Daarmee is Rotterdam na Aachen de enige wedstrijd waar naast een 5*-wedstrijd ook een CDI4* wordt georganiseerd.

“We hebben de CDI3* verhoogd naar een CDI4*, dit is louter en alleen meer prijzengeld voor de CDI rubrieken. De U25 organiseren we niet om de internationale deelnemers meer bewegingsruimte te geven. We hebben besloten om de dressuurpiste als trainingsruimte te gebruiken en een aantal overige rubrieken te verwijderen,” laat de persvoorlichter in een reactie weten. Hiermee worden alle dressuurrubrieken alleen nog in het hoofdstadion gereden.


Bron: GOMES Media

Foto: © 2019 Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate