GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Desperados FRH is niet meer

De legendarische zwarte hengst Desperados FRH (De Niro x Wolkenstein II) is gister overleden, dat meldt Eurodressage. Naar waarschijnlijkheid is hij na zijn dekdienst overleden aan een gescheurde aorta. Met zijn amazone Kristina Bröring-Sprehe was dit een van Duitsland’s meest succesvolle combinaties de afgelopen jaren.

Desperados is 19 jaar oud geworden en begon zijn carriére onder de Duitse Holga Finken, waarna hij werd gereden door Falk Rosenbauer. Rosenbauer werd in 2010 nog vierde in de Grand Prix Freestyle tijdens de Wereldbeker wedstrijd in het Poolse Wroclaw, waar kort daarna Sprehe de teugels overnam. De amazone startte de zwarte hengst eerst in de internationale U25, waaronder tijdens het EK in Rotterdam 2011. In Verden debuteerden ze in de internationale Grand Prix waar ze al direct boven de 70% wisten te scoren. Daarna ging het in een rap tempo en scoorden ze al gauw boven de 80%.

Sprehe en Desperados tijdens CDI Hagen 2015. | © GOMES Media

Sprehe werd met de De Niro-nakomeling opgenomen in het Duitse Olympische team van 2012 in London. Het Duitse team won teamzilver en werden individueel achtste. Het jaar daarop kwalificeerden ze zich voor de Wereldbekerfinale in Göteborg, alleen moesten ze zich vlak voor de Grand Prix terugtrekken. Ze wisten zich dat jaar wel te kwalificeren voor het Europese Kampioenschap in het Deense Herning, waar ze teamgoud wonnen en individueel vijfde werden. In 2014 reisde het duo af naar de Wereldruiterspelen in het Franse Caen. Ook hier behaalde het Duitse team goud en behaalde Sprehe haar eerste individueel medaille. Ze wonnen brons in de Grand Prix Special, en vierde in de Grand Prix Freestyle.

In 2015 wonnen ze dat alles alles tot aan het EK in hun thuisland. Ditmaal won het Duitse team brons, maar waren Sprehe en Desperados individueel favoriet. Zo wonnen ze tweemaal individueel zilver en zaten ze in de kür gevaarlijk dichtbij de overwinning, maar moesten Dujardin en Valegro net voor zich dulden. In 2016 reisden ze opnieuw af naar de Spelen, ditmaal in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Hier wonnen ze teamgoud en wonnen ze hun eerste individuele Olympische medaille; brons.

In actie tijdens CDI Hagen 2016. | © GOMES Media

Na Rio kwam de combinatie nog maar vier keer aan start, waarvan in 2017 helemaal niet meer. De hengst kreeg te kampen met een blessure en keerde in 2018 terug. De hengst heeft nooit officieel afscheid genomen van de sport.

Ook als dekhengst was hij uiterst succesvol. Hij bracht 35 goedgekeurde nakomelingen voor. Ook lopen meerdere nakomelingen internationaal Grand Prix, waaronder Bröring-Sprehe’s eigen toekomst talent Destiny OLD, die ze die ochtend aan start bracht in Neumünster.


Bron: GOMES Media/Eurodressage

Foto’s: © 2015/2016 GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate