GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Jill Huijbregts’ Zamacho Z ingeslapen

Het voormalig toppaard van Jill Huijbregts is ingeslapen, dat meldt de amazone zelf vandaag op haar Social Media kanalen. De zestienjarige Rousseau-nakomeling had al enige tijd last van lymfomen (lymfeklierkanker). Vorig jaar besloot ze hem zijn pensioen te geven.

Jill Huijbregts kocht de bruine ruin als driejarige met haar ouders en leidde hem helemaal zelf op naar de internationale Grand Prix samen met hulp van haar moeder. Ze wist helemaal van B naar Grand Prix te klimmen en inspireerde hiermee jong en oud. Ook liep ze alle klassen door, van Junioren, tot Young Riders, tot de U25 en uiteindelijk bij de senioren. Zo werd ze in 2016 opgesteld als reserve voor het EK U25 in Hagen. In 2015 waren Jill Huijbregts en Zamacho Z de meest succesvolle combinatie in de U25 en stonden ze enkele maanden op de tweede plaats in de Wereldranglijst bij de U25,

Vorig jaar besloot ze haar ‘Macho’ met vervroegd pensioen te sturen vanwege de Lymfomen. Hij verhuisde vorig jaar september naar paddock paradise om daar van zijn vrije dag te genieten.

Jill had een bijzondere band met haar Macho. | © 2018 GOMES Media

Jill schreef op haar Facebook: “Lieve Mach, ik heb er geen woorden voor hoeveel je voor mij betekent. Dit was het enige wat ik voor jou kon doen, nadat jij al die jaren alles voor mij hebt gedaan. Slaap zacht Matsieflatsie, m’n alles, geen paard die jou ooit zou kunnen vervangen.” Aldus een aangeslagen Huijbregts.


Bron: GOMES Media/Facebook

Foto: © 2015 GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate