GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Veel FEI wedstrijden afgelast wegens Coronavirus

Het Coronavirus houdt de hele wereld in z’n greep. Bijna alle Europese landen hebben de zwaarste maatregelen getroffen, waarbij ook andere landen in de wereld dit virus hardhandig aanpakken. Dit betekend ook dat er veel FEI wedstrijden zijn of worden geannuleerd, zeker nadat de FEI opriep alle internationale wedstrijden voor komende tijd te annuleren.

Eerder moest The Dutch Masters al vroegtijdig worden afgeblazen en trok ook Dortmund op de laatste dag de stekker eruit. Ook organisaties van de wedstrijden in Mannheim (GER), Kiev (UKR), Ornago (ITA), San Giovanni in Marignano (ITA) en Ypäjä (FIN) hebben besloten het af te lasten. De wedstrijd in het Spaanse Madrid is verplaatst naar november en moeten we het dit jaar ook doen zonder Wereldbeker Finale in Las Vegas NV (USA). Ook is het Global Dressage Festival vroegtijdig beëindigd, dat eigenlijk nog tot eind maart door zal gaan.

Nu hebben ook andere organisaties besloten de stekker er volledig uit te trekken om zo de verspreiding van het virus tegen te gaan en zo ook geen risico te lopen. De wedstrijdorganisatoren van Taupo (NZL), Werribee VIC (AUS), Sydney NSW (AUS) en Del Mar CA (USA) hebben nu ook besloten de evenementen niet meer door te laten gaan.

Sommige wedstrijden gaan nog door zoals de wedstrijden in São Paulo (BRA) en bekijken andere wedstrijdorganisaties of ze het op een andere manier door kunnen laten gaan of dat ze op een later moment bepalen of het alsnog geannuleerd moet worden. Ook bij de andere disciplines zoals in het springen en eventing liggen alle wedstrijden plat. Afhankelijk van het verloop van het Coronavirus kan pas worden gekeken naar het voortzetten van de wedstrijden en de dagelijkse orde.


Bron: GOMES Media

Algemene archieffoto: © 2018 – GOMES

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate