GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Ook Compiègne, Windsor en Hickstead gaan niet door

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus, wat inmiddels verdeeld is over de hele wereld, hebben veel wedstrijdorganisatoren besloten de internationale wedstrijden te annuleren. Nu hebben ook de organisatoren van de wedstrijden in Compiègne, Windsor en Hickstead besloten de evenementen af te lasten.

Eerder lieten organisaties al wedstrijden voor de rest van de maand maart en april niet doorgaan. Compiègne en Windsor worden beide gehouden in mei, maar zijn nu al genoodzaakt de organisatie te staken. De wedstrijd in Hickstead vindt zelfs pas plaats tegen het einde van juli, waarbij de organisatie niet in onzekerheid wil komen te zitten.

Compiègne is ieder jaar een vaste prik voor veel internationale topruiters en was dit jaar een selectiewedstrijd voor de Amerikanen en de Fransen zelf in aanloop naar de Olympische Spelen. Er stond ook een CDIO5*-NC op het programma en zouden alle zeven juryleden, die later ook in Tokio actief zullen zijn, aanwezig zijn in de Franse plaats. Ook de Nederlandse ruiters stroomden massaal af op deze populaire wedstrijd. Ditzelfde geldt voor Windsor, dat voor de Britten altijd een populair evenement is. De wedstrijd werd gelijkertijd met Compiègne gehouden en had een CDI4* op het programma staan. Hiermee komt de Olympische Spelen duidelijk in gevaar omdat de voorbereiding minimaal is.

Hickstead-organisator Dane Rawlins | © 2018 GOMES Media

De wedstrijd in Hickstead moest dit jaar al vanwege de beperkte wedstrijden in de Nations Cup hun ‘O’ status inleveren, en bleef alsnog op de kalender met een 3*. Organisator Dane Rawlins moet voor dit jaar de wedstrijd helaas cancellen. En hoewel de wedstrijd pas eind juli gepland staat, wil de organisatie geen onnodig risico lopen. De wedstrijd in Hickstead werd in 2016 ook al eens geannuleerd vanwege het tekort aan sponsoren. Met het annuleren van Windsor en Hickstead houd Groot-Brittannië nog maar twee CDI3* outdoor wedstrijden over deze zomer, in Harthill en Hartpury. Ook over de wedstrijd in Harthill is er nog onzekerheid.


Bron: GOMES Media

Foto: Compiègne in 2018 | © 2018 Gomes

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate