GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Tavares van Moldavische Tatiana Antonenco ingeslapen

De witte Nederlands-gefokte Tavares is overleden aan de gevolgen van koliek, dat meldde zijn amazone vandaag op haar Facebook. Tatiana Antonenco is de enige Grand Prix amazone uit Moldavië en wist tot mooie resultaten te komen met de D-Day nakomeling. Tavares werd 20 jaar oud.

De in Turkije woonachtige amazone trainde bij de Belgische Anneke Kemps en Serge Pais in België, waar hij uiteindelijk ook in het bijzijn van Anneke Kemps zijn laatste adem uitblies. Antonenco kon zelf niet bij zijn afscheid aanwezig zijn, zo zegt ze zelf op haar Facebook.

Antonenco en Tavares | © 2019 GOMES Media

Het was voor Antonenco haar eerste paard die ze internationaal uitbracht en zelf opleidde naar de Grand Prix. Ze maakten hun internationale debuut op de Balkan Kampioenschappen in het Griekse Athene in 2012. Hier werden ze individueel derde en vijfde. Het jaar daarop namen ze eveneens deel aan de Balkan kampioenschappen, ditmaal in het Bulgaarse Yagadovo. In 2014 kwamen ze voor het eerst aan start in de Grand Prix en verdwenen daarna drie jaar op het internationale toneel. In 2017 kwam de combinatie aan start in Brno en Deauville, terwijl ze in 2018 niet aan start verschenen. Hun succesjaar samen beleefden ze in 2019 met de meeste internationale starts en de beste resultaten, waarvan alle scores boven de 60% uitkwamen. Hun persoonlijk record behaalden ze in het Italiaanse Ornago met een 67.9% in de CDI3* Freestyle.

Hun laatste wedstrijd reden ze in het Franse Nice, waar ze zevende werden in de kür op muziek. Daarna ging Tavares met pensioen op de stallen van Kemps en Pais in België.

Ze zegt op haar Facebook: “Gedurende mijn carrière ben je bij mij geweest in Turkije. Je was mijn eerste zelf opgeleide Grand Prix paard. Ik reed met jou mijn eerste internationale Grand Prix en door jou vond ik de liefde en vreugd. Dankzij dit paard leerde ik nieuwe belangrijke mensen kennen in mijn leven en in mijn sportcarrière. Hij was de beste vriend en partner die ik ooit heb gehad. Bedankt Tavares dat ik iedere dag bij je mocht zijn. Ik hou van je en zal ze ontzettend missen. Rust zacht Tavares,” zegt ze. Ook dankt ze Anneke Kemps dat ze tot het laatste moment bij hem is geweest, Serge Pais voor het geweldige pensioen dat hij heeft gehad en de arts Antonio Romano voor de zorg en de beslissing om hem in te laten slapen.


Bron: Facebook Tatiana Antonenco/GOMES Media

Foto: Tatiana Antonenco en Tavares tijdens CDI4* Leudelange (LUX) | © 2019 GOMES

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate