GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Mogelijke verplaatsing en annulering van FEI Kampioenschappen

De FEI-werkgroep is met elkaar samengekomen in een online meeting betreft reorganisatie in deze tijd rondom het COVID-19 virus. De werkgroep heeft over verschillende onderwerpen gesproken; hoe nu verder omtrent de FEI Kampioenschappen en internationale wedstrijden. Daar zijn een aantal punten naar voren gekomen.

Zo zijn de Olympische Spelen van dit jaar verplaatst naar volgend jaar en komt daarmee het Europees Kampioenschap voor senioren in Boedapest (HUN) in gevaar, dat drie weken na de Spelen zou plaatsvinden. De organisatie heeft aangegeven niet de kunnen schuiven met de datum van het evenement waardoor doorgang van het Europees Kampioenschap mogelijk in gevaar komt.

Ook het Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden zou in augustus dit jaar plaatsvinden in Verden. Met het verlengen van de maatregelen rondom het COVID-19 virus komt ook hiermee het WK in gevaar. De organisatie gaf aan het WK te willen verplaatsen naar december, maar hier ging de FEI-werkgroep niet mee akkoord aangezien het dan een indoor wedstrijd zou moeten worden. De FEI kwam met het voorstel om dan het evenement in oktober te laten plaatsvinden.

Voor andere Kampioenschappen zoals het EK pony’s in Strzegom (POL), Children en U25 in Pilisjaszfalu (HUN) en Junioren en Young Riders in Hartpury (GBR) geldt dat zij het EK mogen verplaatsen naar een andere datum met voorkeur in september of oktober zolang het Kampioenschap buiten kan plaatsvinden en ze maximaal tien weken voor aanvang het evenement mogen annuleren. Ook mogen de Kampioenschappen alleen in de schoolvakanties plaatsvinden. Voor de Noord-Amerikaanse Jeugdkampioenschappen geldt dat het eventueel verplaatst kan worden naar december en dat het dan zal plaatsvinden in Wellington FL. Het evenement zou oorspronkelijk plaatsvinden in Traverse City, Michigan in augustus. Hierover wordt later een besluit genomen.

De volgende meeting zal worden gehouden op 28 april.


Bron: Eurodressage/Dressage-News/FEI

Foto: GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate