GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

CHIO Aachen zet definitief streep door 2020 editie

De organisatie van het CHIO Aachen heeft zojuist laten weten dat het evenement dit jaar niet door zal gaan in verband met het COVID-19 virus. Het evenement zou eerst van 29 mei tot 7 juni plaatsvinden en zou het evenement verplaatsen naar september. Nu heeft de organisatie besloten een streep te zetten door de editie van 2020. “De gezondheid van de mensen staat voorop”, zegt Frank Kemperman.

“Dit was een hele emotionele en moeilijke beslissing voor ons”, zegt Michael Mronz, Algemeen directeur van het Aachener Reitturnier GmbH. Zo zegt Mronz dat het CHIO Aken dankzij zijn sterke en betrouwbare partners en de grote steun van het trouwe publiek het vertrouwen had in het evenement, maar de situatie alsnog een grote uitdaging was. Als schrale troost kunnen de toeschouwen kijken naar de digitale versie van het CHIO Aachen. Zo is het alsnog mogelijk om het legendarische evenement virtueel bij te wonen. De organisatie komt binnen enkele dagen met meer details over de virtuele tour.

Het is voor de eerste keer dat het evenement is geannuleerd. Zo kent het een lange historie rijke geschiedenis wat helemaal terug gaat naar 1898. Alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog van 1940 tot 1945 vond er geen doorgang plaats, maar sinds 1946 staat het evenement internationaal op nummer 1 in de paardensport.

Het CHIO is blij met de vele toeschouwers die ze jaarlijks mogen ontvangen. De organisatie voelt zich dan ook gesteund door het publiek, omdat de organisatie momenteel een buitengewoon fenomeen ervaart: “De solidariteit van het trouwe publiek van het CHIO Aachen is enorm in deze moeilijke tijd”, zegt Carl Meulenbergh, ALRV-president. Veel kaarthouders hebben al gezegd dat ze hebben besloten af te zien van de terugbetaling van hun ticketprijs. “We zijn hen oprecht dankbaar voor dit genereuze gebaar”, aldus Meulenbergh. “De ALRV, een non-profitorganisatie, is afhankelijk van deze steun.” Donateurs ontvangen uiteraard een donatiebewijs, zo meldden ze op hun website. De aangeschafte tickets voor dit jaar kunnen worden bewaard voor volgend jaar, voor de editie van 25 juni tot 4 juli 2021. De organisatie van het CHIO zal nu contact opnemen met iedereen die een ticket gekocht heeft over het behoud voor volgend jaar of restitutie. Wel vragen ze vriendelijk om geen telefonisch contact op te nemen vanwege de enorme drukte.


Bron: Persbericht CHIO Aachen

Foto: GMedia

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate