GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Nieuwe Corona maatregelen na 28 april voor (paarden)sporters

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet op dinsdag 21 april zijn de KNHS en FNRS in overleg over wat de nieuwe maatregelen betekenen voor de paardensport. Dat meldt de KNHS op hun website.

Belangrijkste wijziging op de huidige maatregelen is dat na 28 april kinderen t/m 12 jaar weer buiten en in teamverband mogen sporten. Jeugd van 13 t/m 18 jaar krijgt ook meer ruimte om buiten te sporten, maar moeten hierbij wel minimaal 1,5 meter afstand houden. Dit lijkt goed nieuws voor met name maneges waar een groot deel van de ruiters jonger is dan 19 jaar. De komende dagen werken de KNHS en FNRS gezamenlijke richtlijnen uit hoe we hier invulling aan kunnen geven. Uiterlijk vrijdag komt de KNHS hierover naar buiten met de uitkomsten.

Voor evenementen geldt dat er tot 1 september geen doorgang zal plaatsvinden. Voor paardensportevenementen betekend dit dat wedstrijden als CSI/CDI Geesteren, CDI Exloo en de CSI/CDI in Valkenswaard niet door zullen gaan of zal worden verplaatst. De organisatie van Hippisch Geesteren heeft al laten weten het spijtig te vinden dit jaar de wedstrijd niet te kunnen organiseren, zo zeggen ze op hun Facebook. Eerdere wedstrijden als het CHIO Rotterdam en CPEDI/CSI De Peelbergen waren al geannuleerd.


Bron: KNHS/GOMES Media

Foto: Matthias Zomer

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iris is a passionate horse rider. She regularly photographs and writes for the website. Besides that, she edits videos and travels a lot.
Translate