GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Severo Jurado Lopez verlaat Helgstrand

De Spaanse topruiter Severo Jurado Lopez heeft vandaag op zijn Instagram bekend gemaakt dat hij voor zichzelf verder gaat samen met zijn vriendin Annika Damrau en daarbij de stallen van Andreas Helgstrand verlaat. Jurado Lopez nam onder andere deel aan de Spelen van Rio in 2016.

Severo en Deep Impact | © 2017 Gomes

Severo is 7 jaar in dienst geweest bij de Deense paardensportmagnaat Andreas Helgstrand in het Noord-Deense Uggerhalne. De Spaanse ruiter begon als jonge ruiter in Duitsland en werkte daarna 2,5 jaar in Nederland voor Anne en Gert-Jan van Olst. Hier kreeg hij onder andere Chippendale, Everdale en Numberto onder het zadel. Met Chippendale nam hij deel aan het WK Jonge Paarden in Verden in 2012. Na Van Olst ging hij aan de slag in Denemarken en kreeg hij de afgelopen zeven jaar verschillende toppaarden te rijden, die hij in die jaren ook zelf opleidde naar het hoogste niveau. Zo werd hij driemaal wereldkampioen op het WK Jonge Paarden met Fiontini en tweemaal met D’Avie. Ook met andere jonge talenten kwam hij aan start op het WK. Zo kwamen Atterupsgaard Botticelli, Quel Filou, Franklin, Rockson,Grand Galaxy Win en Springbank II VH voorbij. Daarnaast reed hij met Lorenzo mee op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016 en behaalde ze daar een individuele vijfde plek in de kür op muziek. Met Deep Impact kwam hij aan start op het Europees Kampioenschap in Göteborg (SWE) 2017 en de Wereldruiterspelen in Tryon NC (USA) in 2018. In 2019 debuteerde hij met de drievoudig Wereldkampioen Fiontini in de internationale Grand Prix en werden er zeer riante scores behaald waarmee ze een serieuze gooi deden naar een Olympisch startplaats in Tokio.

Severo en D’Avie tijdens het WK. | © 2019 Gomes

“Het was tijd om een nieuwe stap te zetten in mijn carrière nadat ik zoveel kennis en ervaring heb opgedaan door middel van het fantastische netwerk van Helgstrand. Ik ben Andreas dan ook zeer dankbaar voor alle kansen die hij mij heeft gegeven. Naast alle internationale wedstrijden waren toch wel de Olympische Spelen en de Wereldkampioenschappen met Fiotini (driemaal goud) en D’Avie (tweemaal goud) de sportieve hoogtepunten tijdens mijn periode bij Helgstrand.” Zegt hij op de website van Helgstrand Dressage. “Ik zal het team, de geweldige werksfeer en de vele geweldige paarden ontzettend missen. D’Avie en Fiotini heb ik zonder twijfel echt in mijn hart gesloten en ik ben erg blij dat Andreas de teugels overneemt en de training zal voortzetten van beide paarden”, voegt hij eraan toe.

Helemaal verlaten doet Severo niet. Zo zal hij enkele paarden voor Helgstrand blijven trainen en blijft hij in Denemarken. Hij gaat samen met zijn Duitse vriendin Annika Damrau verder op een privé stal in Denemarken waar ze zich zullen focussen op hun eigen paarden en die van hun klanten.


Bron: GOMES Media/Helgstrand Dressage

Foto’s: GOMES Media

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iris is a passionate horse rider. She regularly photographs and writes for the website. Besides that, she edits videos and travels a lot.
Translate