GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Juan Matute opgenomen in kritische toestand

De Spaanse talentvolle Juan Matute Guímon is op 5 mei in kritieke toestand opgenomen in een Spaans ziekenhuis in Madrid, dat meldt Dressage-News. De 22-jarige Spanjaard verloor zijn bewustzijn na het rijden van een paard en zakte in elkaar. Het blijkt om een serieuze hersenbloeding te gaan.

Zijn vader Juan Matute Azpitarte vertelt aan Dressage-News; “Juan had de afgelopen week al last van hoofdpijn, maar we dachten dat het om een allergie ging. Nadat hij had gereden zei hij dat hij zich niet goed voelde en raakte daarna zijn bewustzijn kwijt. Hij is daarna per helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft een ernstige hersenbloeding en ligt op dit moment in kritieke toestand in het ziekenhuis,” zegt zijn vader.

CHI Al Shaqab ’19 | © GM

“Als een jonge positieve man die midden in het leven staat, vecht hij nu voor de grootste uitdaging in zijn leven. Laten we voor hem bidden,” zo zegt Matute sr. Hij is in het bijzijn van zijn vader, moeder en jonge broertje.

Juan Matute is een van Spanje’s meest succesvolle ruiters en heeft in zijn carrière al een hele erelijst opgebouwd. Zo nam hij op zeer jonge leeftijd al deel aan verschillende jeugdkampioenschappen en was Wellington lange tijd zijn thuisbasis. Zo is Matute ook Amerikaans staatsburger. Hij nam in 2018 deel aan de Wereldruiterspelen in Tryon met Quantico en had zich dit jaar gekwalificeerd voor de Wereldbekerfinale in Las Vegas. Hij is tevens het Social gezicht voor de FEI, waar hij online enorm populair is.


Bron: Dressage-News

Foto: Juan Matute tijdens CHI Al Shaqab | © 2019 Gomes Media

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate