GOMES Media

Media Management and marketing | Global media production

Nieuws

Achleiten zet door als eerste internationale Corona-proef wedstrijd

De internationale wedstrijd in het Oostenrijkse Achleiten gaat dit jaar door van 3 tot 5 juli onder verschillende maatregelen. Hiermee is Achleiten de eerste internationale wedstrijd die doorgang ziet in deze Corona-tijd en alle maatregelen hierop aanpast. Nu sommige landen hun regels omtrent de verspreiding van het virus aan het versoepelen zijn, zien organisatoren hun kans schoon om hier in mee te gaan.

De CDI Achleiten zou oorspronkelijk plaatsvinden van 11 tot 14 juni. Vanwege de Corona werd de wedstrijd geannuleerd, net zoals alle andere wedstrijden tot en met het einde van juni. De organisatie neemt strenge maatregelen om het evenement alsnog door te laten gaan. Wel zeggen ze dat ze alle ontwikkelingen van de Oostenrijkse autoriteiten op de voet zullen volgen en alle regels te zullen naleven. Zo worden er slechts een handje vol deelnemers geaccepteerd, al kan dit veranderen op basis van wat de Oostenrijkse overheid zegt. Ook worden er bij de grens controles gehouden en word je getest. Ruiters zijn hier zelf verantwoordelijk voor en moeten zich bewustzijn van alle verplichtingen voordat ze zich inschrijven via hun nationale federatie. Ook heeft de organisatie enkel juryleden uit omringende landen uitgenodigd met daarin Thomas Lang (AUT), Claudia Thaler (AUT), Gabriela Valerianova (CZE), Evi Eisenhardt (GER), Katrina Wüst (GER) en Christof Umbach (LUX). De organisatie schrijft een CDI4* met Grand Prix en Lichte Tour uit, met daarnaast een CDIYH.

In het vraagprogramma stelt de organisatie verschillende eisen waardoor doorgang mogelijk is. Alle regels moeten worden nageleefd en zijn ruiters verantwoordelijk voor het naleven van de protocollen. Toeschouwers zijn tijdens het evenement niet welkom. Alleen het team om de ruiter heen is welkom, waarbij er een limiet is gesteld op 4 personen per ruiter. Ten alle tijden moet de twee meter regel worden toegepast en moeten er mondkapjes worden gedragen als je niet op het paard zit. De organisatie zorgt hierbij voor voldoende mondkapjes. De staltenten worden onderverdeeld in kleinere blokken om social distancing te creëren en moet iedereen zijn telefoonnummer en e-mailadres achterlaten bij aankomst op het terrein. Er is een afhaal restaurant geopend gedurende het evenement. Je mag met je team buiten eten, zolang er voldoende afstand word gehouden. Het secretariaat is gesloten en moet je bellen voor informatie, zij sturen het dan digitaal naar je toe. Alleen in uitzonderlijke situaties kun je naar het secretariaat komen. Er mogen niet meer dan vijf ruiters tegelijk trainen of losrijden in een baan. Prijsuitreikingen gaan ook niet door. Natuurlijk gelden ook de standaard regels als: raak niet je ogen, neus of mond aan en hoest/nies in je elleboog of in een papieren zakdoek en gooi die vervolgens gelijk weg. Desinfecteer ook altijd je handen of was ze goed. De organisatie zorgt voor voldoende plekken op het terrein en de stallen waar dit mogelijk is. Het vraagprogramma vind je hier.

Op deze manier hoopt de organisatie alsnog op doorgang van het evenement waarbij Achleiten de eerste Corona-proef internationale wedstrijd is. De CDI in Achleiten, op het landgoed van Elisabeth Max-Theurer, kent een lange historie betreft het internationale circuit.


Bron: GOMES Media

Foto: CDI Achleiten | Copyright Equitaris

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Koen is all-round in media. He has been passionate about the (equestrian) world for many years and travels all over the world. He works currently for different national federations worldwide and studies international politics.
Translate