GOMES Media

Equestrian photography | News | Media management

Nieuws

Nederland wint in medaillespiegel op EK Rotterdam

Op het Europees Kampioenschap in eigen land heeft Nederland ook nog eens de meeste (gouden) medailles gewonnen. De door GOMES Media bijgehouden medaillespiegel laat zien dat Nederland in totaal 10 medailles heeft gewonnen. Dat is voor 90% te danken aan de para-dressuurruiters die maar liefs 9 van de 10 medailles wisten te winnen.

Het Nederlands dressuurteam won op de dinsdag al teamzilver, wat een hele knappe prestatie is. Na vier jaar geen medaille meer te winnen, stond het team onder begeleiding van bondscoach Alex van Silfhout er weer super aan. Individueel werden er geen medailles gewonnen. Bij het springen werden er helaas geen medailles gewonnen, zowel bij de landenwedstrijd als de individuele strijd.

Bij de para-ruiters werd totaal 5 keer goud gewonnen. Individueel twee maal door Sanne Voets en tweemaal door Frank Hosmar, daarnaast nog eens de gouden medaille in de landenwedstrijd. Verder won Nicole den Dulk tweemaal individueel brons en Rixt van der Horst tweemaal individueel zilver. Een absolute topprestatie van het para-team onder leiding van bondscoach Joyce Heuitink. Ook tijdens de WEG in Tryon zorgden de para-ruiters al voor de meeste medailles.

Achter Nederland volgt Duitsland op een tweede plek. Zij danken de meeste medailles aan de dressuurruiters, waarbij Isabell Werth alle drie de gouden medailles won. Verder wonnen Dorothee Schneider en Jessica von Bredow-Werndl individueel nog medailles en bij het springen in de landenwedstrijd.

Derde in de medaillespiegel werd Denemarken. Dankzij Tobias Thorning Joergensen in de para-dressuur staat Denemarken op tweemaal goud en won Cathrine Dufour individueel brons in de Grand Prix Special.

Verder wonnen landen als Noorwegen, Groot-Brittannië, België, Zwitserland en Oostenrijk het goud. Ook Italië, Zweden en Letland vullen de lijst met medailles. Bekijk de gehele medaillespiegel van het EK Rotterdam hieronder.

RANKNATIONGOUDZILVERBRONS
1532
2331
322
42
5151
6116
711
81
92
1012
112

Bron: GOMES Media

Foto: Medaillewinnaar Frank Hosmar | © 2019 Koen Gomes

LEAVE A RESPONSE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Koen is allround in media. Hij is fotograaf en journalist en schrijft alle artikelen voor de website. Al jaren is hij bevlogen in de internationale paardensportwereld en reist hiervoor de hele wereld over.
Translate