Gewoon even een persoonlijk bericht dat ik wil delen. Door de moeilijke tijd waarin we allemaal zitten met het COVID-19 virus, is iedereen beperkter geworden in zijn activiteiten. En ook ik. En dat gaf mij ook de ruimte om na te denken over wat ik wil en wat mijn toekomstplannen zijn. En soms moet je het een wegen tegenover het ander. Ik heb daarom besloten mij minder te gaan richten op de berichtgeving en het fotograferen van de paardensport, maar daarentegen wel op hele andere activiteiten. Zowel binnen als buiten de paardensport.

Sommige van jullie herkennen mij misschien nog van dat jonge jongetje op de grote wedstrijden met zijn oranje jas en zijn camera in de hand. Het zweet brak mij al uit toen ik voor de eerste keer in de rij stond voor een handtekening van Anky tijdens de fanclubdag. Ik kon ook niet slapen omdat ik zo zenuwachtig was om naar Jumping Amsterdam of Indoor Brabant te gaan. Bezakt en bepakt met mijn camera. Eerst nog met mijn vader, die overigens niets met paarden heeft, daarna echt alleen. Het begon heel onschuldig. Gratis kaartjes gewonnen voor Jumping Amsterdam, zo’n kwartier bij mij thuis vandaan. Daarna werden de wedstrijden steeds verder en werd ik oud genoeg om alleen te gaan. Dankzij de hulp van alle ruiters met wie ik altijd mee mocht rijden, omdat ik weer eens het lef had om het te vragen. De dank was altijd enorm en ik leerde de hele wereld steeds beter kennen. Mijn eerste buitenlandse wedstrijd was Aachen in 2011, toen ik dertien jaar oud was. Nog met mijn vader aan mijn zijde zag ik Totilas winnen. Maar bij de Duitse grens bleef het niet. De wedstrijden gingen steeds verder en ik kreeg de smaak te pakken. Ik sliep in een tentje tussen de grote vrachtwagens om kosten te besparen. Ook in de ergste kou stond mijn tentje gewoon op zodat ik alle dagen op concours kon zijn. Ik had er werkelijk alles voor over. Twee jaar geleden ging ik voor de eerste keer overzees naar Wellington (USA). Daarna beleefde ik de absolute droom vorig jaar in Doha (Qatar) en vervolgens in Guadalajara (Mexico). En dit is hopelijk nog maar het begin van al mijn reizen.

Natuurlijk werd ik ouder en moest ik ook gewoon naar school. Ik durf je niet eerlijk te vertellen hoeveel dagen ik per schooljaar gespijbeld heb om op concours te kunnen, maar dat het er een aantal wat waren, mag je best weten. Door mijn studie ben ik mij steeds meer gaan oriënteren op wat ik wilde en ontdekte ik mijn talenten. Zo studeerde ik eerst Media Management in Haarlem en heb mij op gebied van media, enorm verbreed. Vooral op gebied van management en marketing, planning en organisatie en bedrijfsvoering heb ik mijn kennis opgeschroefd en heb met vlag en wimpel mijn diploma behaald. Hierna ben ik gaan doorstuderen en wel in een hele andere richting: Europese politicologie en bedrijfskunde, beter bekend als European Studies in Den Haag. En hoewel ik nog maar kort ben begonnen met mijn opleiding, weet ik dat mijn toekomst in de internationale wereld ligt. De grote droom om te werken op ambassades, ministeries, internationale organisaties of aan het roer te staan van grote bedrijven. Ik durf hardop te zeggen dat ik ervan droom en dat te delen.

Ik schrijf dit omdat de meeste mensen mij kennen van de foto’s en het schrijven en het misschien daarom wel verrassend is dat ik op dit vlak een stap terug doe.

De passie voor de grote boze wereld is er altijd geweest. Juist door de paardenwereld heb ik veel geleerd over hoe de wereld soms in elkaar kan steken. Maar ook de passie voor het reizen, de culturen, talen en de verschillende mensen. Door mijn studie wil ik mij gaan richten op de internationale politiek, waarin ik nu mijn specialisatie heb gekozen. Daarnaast wil ik mij verder gaan verbreden op het internationale bedrijfsleven, iets wat hand in hand gaat tijdens mijn opleiding. Hierdoor moet ik wel keuzes maken en kijken naar de urgentie van dit moment, en dat is de studie. Hierdoor heb ik soms minder tijd en energie om veel te schrijven en overal in te duiken. Daarom heb ik besloten minder te schrijven en te fotograferen, omdat het simpelweg niet altijd makkelijk te combineren valt. Ik zal het minimaal blijven doen en ben ik selectiever in de wedstrijden die ik bezoek en de opdrachten die ik binnenkrijg. De werkzaamheden gaan ook niet meer vanuit mijn naam, maar vanuit GOMES Media, mijn bedrijf.

Ik denk dat de activiteiten in de paardensport juist alleen maar toenemen, alleen niet meer op het gebied van journalistiek en fotografie.

Mijn grootste passie: het vliegen met paarden.

Buiten het schrijven en het fotograferen, loopt GOMES Media gewoon nog door en wilde ik mij meer gaan richten op andere activiteiten binnen de media, zoals het management, marketing en organisatie. Ook ben ik daarnaast gaan vertalen voor onder andere Blue Hors. Daarom is de koers van GOMES Media aardig gewijzigd. Met het Filipijnse team in het verleden en o.a. het Zuid-Afrikaanse team in het heden, vind ik het onwijs leuk en energievol om ‘onderontwikkelde’ paardensport landen te steunen. Ook het organiseren ligt mij goed en zitten er een aantal spannende projecten aan te komen. Daarom zal ik mij ook hier meer op gaan richten. Dit zijn activiteiten die ik kan blijven combineren met mijn studie en het aardig op elkaar aansluit. De veel verschillende activiteiten die ik onderneem, vind ik heerlijk. En buiten GOMES Media, vlieg ik ook nog regelmatig met de paarden als Animal Attendant op intercontinentale vluchten. Iets wat mij misschien nog wel het allergelukkigst van alles maakt; flying into the big world without borders.

Zoals ik al zei; dit alles zorgt er voor dat ik van het ene iets minder moet nemen en van het andere juist meer. Ik sluit geen periode af en blijf gewoon actief in de paardensport. Zo sentimenteel is het allemaal niet (knipoog). Puur omdat ik de sport lief heb en dit een passie zal blijven. Ik denk dat de activiteiten juist alleen maar toenemen, alleen niet meer op het gebied van journalistiek en fotografie. Ik blijf ook openstaan voor nieuwe opdrachten, juist nu ook binnen een hele andere specialisatie. Ik schrijf dit omdat de meeste mensen mij kennen van de foto’s en het schrijven en het misschien daarom wel verrassend is dat ik op dit vlak een stap terug doe. Ook weet ik dat mijn website goed wordt gelezen en vorig jaar al meer dan 750 duizend bezoekers heb gegenereerd. Ik was altijd erg blij met de leuke complimenten en heb altijd veel geleerd van de opmerkingen en kritieken. Stopt de website dan helemaal? Zeker niet! Als ik toch weer inspiratie heb voor een leuk artikel, komt hij gewoon online. De hoop is om de website ook voort te kunnen zetten met freelance schrijvers. Het is dus op dit vlak een duidelijke stap terug, maar op een ander vlak een stap voorwaarts.

Ik kijk uit naar de toekomst met nieuwe uitdagingen en activiteiten. Ik hoop iedereen gauw weer te zien en hoop dat het met iedereen, ondanks deze moeilijke tijd, goed gaat. Blijf gezond en hopelijk tot snel!


Koen Gomes

#

7 Responses

  1. Super Koen. Je bent een topper. Je weet wat je wilt. Wat je kan. En wat je dan ook doet ?chapeaux blijf zo doorgaan. En de wereld is klaar voor je
    Wat uiteindelijk je doel ook is.
    Heel veel ?
    Groetjes Bertina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nieuwsarchief
Evenementen
  1. Hangzhou

    10 September 2022 - 25 September 2022
Translate