Wat zijn mijn rechten als ik een foto heb gekocht bij GOMES Media en wat valt er onder de prijs die ik betaal? En hoe zit het met de copyright van de foto? Op deze vragen vind je het antwoord, hier in ‘copyright’.

De rechten

Het fotorecht zal ten alle tijden blijven liggen bij de fotograaf, in dit geval Koen. De volledige rechten van een foto zullen nooit worden afgestaan omdat de foto door de fotograaf is afgenomen en dit een ‘prijskaartje’ niet kan afnemen. In de verkoopprijs zitten wel een deel rechten. Door verkoop sta je namelijk een deel rechten af aan de klant, waaronder gebruiksrechten.

Waar mag ik mijn foto voor gebruiken?

De foto die je koopt is voor persoonlijk gebruik, mits je de foto hebt aangeschaft voor publicatie/commercieel gebruik. Er zit verschil in prijs en rechten die worden afgestaan. Een foto mag in GEEN enkel geval worden doorverkocht of worden gebruikt door derden die de foto niet hebben aangeschaft, alleen door de gebruiker die de foto daadwerkelijk heeft aangeschaft. Het logo wordt alleen bij een commerciële aankoop van de foto verwijdert.

Bron vermelding

Er dient ten alle tijden bronvermelding te worden gebruikt op foto’s of teksten die afkomstig zijn van GOMES Media. De bronvermelding moet op naam van GOMES Media (met eventuele URL naar website). De fotograaf of auteur, in dit geval Koen, wil/hoeft niet persoonlijk vermeld (te) worden. Dat komt er dan als volgt uit te zien:

  • Source/bron: © 2020 GOMES Media
  • Source/bron: © GOMES Media

Niet op deze manier:

  • Source/bron: © Koen Gomes
  • Source bron: © GOMES Media/Koen Gomes

Illegaal gebruik

Wanneer GOMES Media verneemt dat de foto illegaal wordt gebruikt, kan GOMES Media de aangewezen partij hiervoor verantwoordelijk stellen en wordt daar een schadeloosstelling voor verrekend exclusief de prijs die betaald hoort te worden voor de foto.

Wat zit er in de prijs?

De prijs is opgebouwd in verschillende aspecten. Zo zit er een deel rechten in de prijs, het werk om de foto te schieten door de fotograaf, maar ook de nabewerking, de techniek van de camera en de kennis van de fotograaf. De prijs van de foto is altijd exclusief de BTW. Bij foto’s op afdruk worden ook nog servicekosten en verzendkosten gerekend. De prijslijst vind je hier.

De fotoshoot

Tijdens de fotoshoot wordt er altijd gekeken naar het weer. Als er slecht weer wordt voorspeld en er instemming van beide kanten is, kan een fotoshoot verplaatst worden naar een andere datum. Bij een eenzijdige annulering binnen 24 uur, wordt er 50% van de kosten in rekening gebracht. De fotograaf wacht uiterlijk 30 min. op locatie na de afgesproken aanvangstijd, hierna wordt de afspraak ongeldig verklaard waarbij het gehele bedrag in rekening wordt gebracht.

Translate